Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vijesti iz kulture

"Drvena bajka" i "Glazbeni dar Danima frankofonije"

21.03.2011.

Subotičanima će se u petak, 25. ožujka, predstaviti poznati skladatelj i pijanist Aleksandar Dujin, a u ponedjeljak, 28. ožujka, kanadska mezzosopranistica Katarzyna Kasia Sadej. Koncert autorske glazbe Dujina pod nazivom “Drvena bajka” održat će se na sceni Jadran, od 20.30 sati, a koncert Sadejeve pod nazivom “Glazbeni dar Danima frankofonije” u Gradskoj kući, od 20 sati.

4220_1.jpg

- ‘Drvena bajka’ je naš dar građanima Subotice, dok se koncert Kasie Sadej izvodi pod pokroviteljstvom veleposlanstva Kanade i Centra lijepih umjetnosti Jovana Kolundžije 'Guarnerius', povodom obilježavanja ožujka, kao mjeseca frankofonije, rekla je, među ostalim, Ljubica Kiselički, pomoćnica gradonačelnika za kulturno-prosvjetnu djelatnost.

Dujin je istaknuo da je glazba koju će izvesti sa svojim orkestrom konačni izraz njegova petogodišnjeg eksperimentiranja s različitim glazbenim izrazima i formama.

- I glazbeni izraz kroz zvuk različitih instrumenata bio je za mene izazov koji sam ovdje pokušao prezentirati na jedan drukčiji, specifični način. Iz tog razloga sam ga i nazvao nova vojvođanska glazba jer sam uspio napraviti neki novi zvuk koji objedinjuje tradicionalni, vojvođanski, tamburaški glazbeni izraz s klasičnom, gudačkom glazbom i mojom, autorskom, jazz glazbom, kazao je Dujin.

On je naglasio da je virtualno putovanje Europom, koje će izvesti u drugom dijelu programa, glazbeno suzvučje koje predstavlja gradove kroz koje je prošao baveći se svojim pozivom i da je i njih pokušao predstaviti kroz zvuke tambure, gudača i ritam sekcije koju čine, kontrabas, akustična gitara, bubanj i klavir.

Kasia Sadej je rođena u poljskom gradu Vroclavu, a diplomirala je na Sveučilištu u Otavi. Dobitnica je prestižnih međunarodnih nagrada i surađivala je s vrhunskim solistima i orkestrima. Kuriozitet zanimljivog programa koji obuhvaća skladbe od drevnih vremena do impresionizma predstavljat će tradicionalne narodne pjesme iz kanadske provincije Quebec, koje kod nas do sada nisu izvođene. Klavirski suradnik Sadejeve bit će naša čuvena pijanistica Nada Kolundžija.

Ulaz na oba koncerta bit će slobodan.

POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih savjeta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVILokalna poreska administracijaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024
Lokalni pučki pravobranitelj
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove

Mjesne zajednice

Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Strategija razvoja

Colour Coop