Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vijesti iz sporta

Slavlje Spartanaca u prvom meču

21.03.2010.

Pobjedom Spartanaca nad Gorštacima iz Beograda od 7:6 (0:0, 0:6, 0:0, 7:0) u prvom kolu „B" divizije SAAF saveza počela je prva sezona u novom sportu u Subotici - američkom nogometu.

3005_1.jpg

Oko 300 gledatelja na nogometnom terenu na Šupljaku najprije se u kratkim crtama moglo upoznati s snovnim pravilima ove kompleksne igre, a potom uživati u četiri neizvjesna perioda.

Već na početku utakmice se vidjelo da Spartanci za protinvika imaju i tremu. Pogotovo se to osjetilo u napadu, jer domaća ekipa nije došla do prilike poentiranja. S druge strane, obrana je bila jači dio tima, a u dva navrata su Spartanci obranili napad s jedne jarde.

Ipak, ubrzo po početku drugog perioda Gorštaci su poentirali. David Lukić je dodao loptu do brata Demijana koji postiže touch down za 6:0 za Gorštake. Jedan od faktora odluke, kasnije se tako ispostavilo, bila je blokada Henrika Dera pri izvođenju fild gola za novi bod gostiju.

Nisu se predavali domaći ni nakon minusa, igrali su hrabro, ali je i dalje obrana dominirala nad napadom. Ipak, sve je došlo na mjesto pred kraj utakmice. Robert Benko je na šest minuta do kraja presjekao napad Gorštaka i obezbedio napad Spartanaca na 25 jardi. U nastavku akcije Danijel Vojnić Hajduk je postigao touch down, a Spartanci su izjednačili na 6:6. Dodatni šut sigurno je izveo ponovo Vojnić Hajduk, a kako su se u nastakvu domaći uspjeli obraniti, bilo je jasno da je debi Spartanaca zavšen na najbolji način - pobjedom.

Spartanci: Babić, Bajić, Begović, Benko, Bojtoš, Čudić, Čuvardić, Dedijer, Der, Dupljanović, Engi, Erak, Futo, Galac, Ilia, Jocović, Kolar, Kovač, Krasić, Krstić, Lacić, Lacko, Maksimović, Marinković, Matković, Mrđanov, Paštar, Pejić, Seferi, Simin, Skenderović, Šaponja, N. Šećerov, T. Šećerov, Šinko, Štrbac, Tošikin, Da. Vojnić Hajduk, De. Vojnić Hajduk, Vojnović.

Gorštaci: Antić, Babić, Blagojević, Božović, Dubaić, Dutina, Đukić, Glišić, Gluvić, Ilić, Jeremić, Joksimović, Kovačević, Kovinjalo, Lekić, Da. Lukić, De. Lukić, Makarin, Malinković, Mirković, D. Nikolić, M. Nikolić, Novak, Panić, Pejović, Perović, N. Rajković, V. Rajković, Sklena, M. Stanković, S. Stanković, Stevanović, Stošić, Šarenac, Vasić, Vicanović, Zubanović.

European City of Sport

POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih savjeta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Medija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVILokalna poreska administracijaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024
Lokalni pučki pravobranitelj
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove

Mjesne zajednice

Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Strategija razvoja

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>