Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Na Paliću počeo17. Međunarodni ultramaraton

03.06.2023.

Predsjednik Skupštine Grada Subotice dr.sc. Bálint Pásztor  danas je, kod Velike terase na Paliću, simboličnim presijecanjem vrpce označio početak 17. Međunarodnog ultramaratona, dvodnevne manifestacije na kojoj će se natjecati šezdesetak natjecatelja, iz kako je najavljeno, Mađarske, Hrvatske, Runjske, BiH, Njemačke, Brazila i Srbije. Točno u podne startali su natjecatelji u šestosatnoj i 24 satnoj utrci, u ponoć počinje dvanaestosatna utrka i ultramaraton na 100 kilometara, a u nedjelju ujutro, u šest sati, počinje utrka na 50 kilometara. Utrke se održavaju na međunarodno verificiranoj stazi dugoj 530 metara i istodobno su i kvalifikacije za svjetsko prvenstvo.

15822_1.jpg

Predsjednik Skupštine grada dr.sc. Bálint Pásztor, izjavio je tom prilikom, da je ultramaraton na Paliću trijumf snage, volje i izdržljivosti, da mu je iznimno drago što je naša sugrađanka Eliva Jánosi, koja je 1995. godine potpuno zasluženo dobila priznanje 'Pro urbe'  Grada Subotice, po 17. put organizirala ovu tradicionalnu međunarodnu i regionalnu ultramaratonsku utrku.

15822_2.jpg

„Tu će se nadmetati natjecatelji iz sedam zemalja, njih šezdesetak, na stazi dugoj svega 530 metara, ali će natjecati narednih šest, dvanaest, odnosno 24 sata, ovisno o disciplino u kojoj se natječu. Bit će, također, i utrke na 50 i 100 kilometara. Palić dakle, nije važan samo za turizam i kulturu, već i za sport, tim prije što ima iznimno bogatu i dugu sportsku tradiciju. Naime, Lajos Vermes je 16 godina prije prvih Olimpijskih igara u Ateni organizirao ’Palićku olimpijadu’, a Elvira Jánosi pokušava nastaviti tu tradiciju“, naglasio je dr.sc. Bálint Pásztor.

15822_3.jpg

Uz naglasak kako se ultramaraton na Paliću održavana, možda na najljepšoj stazi na svijetu – uz jezero Palić i najljepše građevina na Paliću, dr.sc. Bálint Pásztor je svim sudinicima ultramaratona poželio dobre vremenske uvjete i dobar vremenski rezultat, a Srpskom atletskom savezu i koordinatoru u Savezu Goranu Čegaru zahvalio je što i ove godine sudjeluje u organizaciji međunarodnog ultramaratona na Paliću.

15822_4.jpg

Ultramaratoncima je, u ime Srpskog atletskog saveza isvoje osobno ime, uspjeh u natjecanjima i dobre rezultate poželio Goran Čegar. Organizatori 17. Međunarodnog ultramaratona na Paliću su Ultramaratonski savez Srbije, Ultramaratonski klub „Paligo Palus“ i Srpski atletski savez.

15822_5.jpg

European City of Sport

POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih savjeta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Medija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVILokalna poreska administracijaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024
Lokalni pučki pravobranitelj
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove

Mjesne zajednice

Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Strategija razvoja

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>