Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Najavljena 36. sjednica Skupštine Grada Subotice

31.05.2023.

„Sutra ćemo održati 36. redovitu sjednicu Skupštine Grada Subotice s ukupno 11 točaka dnevnog reda, među kojima su najvažnije Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o proračunu Grada Subotice za 2023. godinu i donošenje Odluke o konsolidiranom završnom računu Grada Subotice za 2022. godinu“, kazao je predsjednik Skupštine Grada Subotice dr.sc.  Bálint  Pásztor na današnjoj konferenciji za novinare u Medija-centru u Gradskoj kući, organiziranoj u povodu 36. sjednice  Skupštine Grada Subotice zakazane za 1. lipnja 2023. godine (četvrtak), s početkom u 9.00  sati.

15818_1.jpg

Govoreći o donošenju Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o proračunu Grada Subotice za 2023. godinu,  dr.sc.  Bálint  Pásztor najavio je nekoliko projekata koji će se realizirati zahvaljujući izmjenama proračuna, odnosno ovom rebalansu.

„U potpunosti će se obnoviti i proširiti cesta između Šupljaka i Malih Pijaca, dakle dio ceste koji je se nalazi na području našeg grada. To je prometna cesta, pe je njezina obnova  u interesu kako građana Grada Subotice, tko i građana Općine Kanjiža. Ja govorim o gradu i općini, ali to je u prvom redu važno za mještane ovih naselja, a kako je to i najkraći i najbrži put do općine Kanjiža i Potisja, obnova i proširenje ove ceste je i od šireg, regionalnog značaja“, naglasio je dr.sc.  Bálint  Pásztor.

Dodao je također da će se graditi biciklistička staza od „Buvljaka“ prema Industrijskoj zoni „Mali Bajmok“.

„To su zaposlenici u  industrijskoj zoni  godinama  od nas očekivali, pa me iznimno veseli što će Grad Subotica uz pomoć AP Vojvodine, nakon usvajanja ovog rebalansa realizirati i taj projekt. Osigurana su veća sredstva i za asfaltiranje ulica  u našem gradu, a tu mislim kako na sam grad, tako i na prigradska naselja“, rekao je dr.sc.  Bálint  Pásztor.

Upitan za koliki iznos će ovim rebalansom biti uvećan opseg proračuna za 2023. godinu, dr.sc.  Bálint  Pásztor rekao je da  je u odnosu na tekući plan predloženi opseg proračuna  uvećan za nešto malo više od 737 milijuna dinara i da predloženim rebalansom proračun za ovu godinu iznosi nešto više od 9,25 milijardi dinara.

Donošenje Odluke o konsolidiranom završnom računu Grada Subotice za 2022. godinu  druga je najvažnija točka sutrašnje sjednice Skupštine grada, kazao je dr.sc.  Bálint  Pásztor i dodao kako očekuje da će ova odluka, kao i uvijek, jednoglasno biti usvojena, tim prije što ova realizacija proračuna  može poslužiti za primjer drugim lokalnim samoupravama.

15818_2.jpg

„Proračun je realiziran oko 90 posto, tu mislim na prosjek i prihodne i rashodne strane. To je zasluga ove naše gradske uprave, i svakako, može poslužiti za primjer drugim lokalnim samoupravama. I kada već govorimo o realizaciji proračuna za prošlu godinu, odnosno o završnom računu, podsjećam  da su neki projekti realizirani prošle godine iz proračuna, poput: asfaltiranje ulice Drugi vinogradi u Čantaviru, asfaltiranje ulice Györggya Dózsaija u Hajdukovu, proširenje vodovodne mreže u određenim mjesnim zajednicama, primjerice u MZ 'Zorka’ i MZ 'Željezničko naselje', obnova krova na našoj Gradskoj kući, odnosno na zgradi Velike terase na Paliću, obnova rimokatoličke crkve u Bajmaku itd. To su samo neki od mnogih realiziranih projekata u prošloj  godini, iz prošlogodišnjeg proračuna“,  naglasio je dr.sc.  Bálint  Pásztor.

Prema njegovim riječima, na dnevnom redu sutrašnje sjednice naći će se i  donošenje Odluke o donošenju Plana generalne regulacije VIII. za zone „Željezničko naselje“ i „Makova sedmica” i dio zone „Mali Radanovac“.

„To je značajno za izgradnju željeznice, a također i radi budućeg razvitka komunalne infrastrukture u ovim mjesnim zajednicama, regulacija ulica što je prvi preduvjet za izgradnju komunalne infrastrukture u tim ulicama. Dakle, riječ je o jednom planskom dokumentu i ovim planom generalne regulacije stvaraju se mogućnosti za otvaranje nekih novih ulica u ovim dijelovima našeg grada“, istakao je dr.sc.  Bálint  Pásztor.

Na sutrašnjoj sjednici raspravljat će se, kako je rekao, i o nekoliko kadrovskih rješenja. 

„Ukoliko Skupština podrži prijedlog, Brigitta Jánosics Baráti bit će  imenovana direktoricom Centra za  socijalni rad Grada Subotice. Također, birat će se i dva v. d. direktora na četverogodišnji mandat nakon provedenog  natječaja, a to su Viktórija Szalma, koja će biti ravnateljica Suvremene  galerije, i Aleksandar Medaković, koji će biti direktor Turističke  zajednice grada Subotice“, zaključio je dr.sc.  Bálint  Pásztor.

European City of Sport

POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih savjeta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Medija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVILokalna poreska administracijaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024
Lokalni pučki pravobranitelj
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove

Mjesne zajednice

Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Strategija razvoja

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>