Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Na Paliću počeo 71. Kongres psihologa Srbije

25.05.2023.

U Studentskom odmaralištu na Paliću,  jučer je počeo Kongres psihologa Srbije pod nazivom “Novi horizonti (sajber)psihologije” na kojem sudjeluje  oko 200 psihologa  koji se bave izazovima nove tehnologije i sajber prostorom. Kongres je počeo minutom šutnje u znak sjećanja na žrtve dva  masovna ubojstva koja su se dogodina u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar” i selima u okolici Mladenovca. Otvaranju Kongresa prisustvovao je i gradonačelnik Stevan Bakić koji je tom prilikom podsjetio na činjenicu  kako se ovaj kongres održava jednom godišnje, počevši od 1953. godine – kada je osnovano Društo psihologa Srbije.

15810_1.jpg 

„Drago mi što se Kongres po treći put  održava na ovim prostorima, u Subotici i na Paliću, na što smo iznimno ponosni. Ono što krasi ovaj Kongres je praksa da se u cilju promicanja struke, on uvijek održava u nekom drugom mjestu. Na njemu se prezentira rad, ali se ujedno se promiče lokalna zajednica. Bitno je  naglasiti da ovaj Kongres ima svoj kontinuitet, da nikada nije  dolazilo do prekida bez obzira na sve okolnosti koje su se događale u državi i društvu od vremena osnutka do danas“,  naglasio je Stevan Bakić

Naveo je kako je tema Kongresa uvijek bila u povezana  s aktuelnostima u vremenu kada se održavao. Tako se  danas kongres bavi temom izazova nove tehnologije i sajber prostora u kojem se nalazimo, i dodao  - nažalost.

15810_2.jpg  

„Pripadam staroj gardi koja ima veći otpor prema jednom dijelu ove nove tehnologije, ne prema svemu već prema jednom dijelu. Smatram da je dosta utjecala na našu djecu, jer pored značaja koji ima obitelj, dodatni utjecaj ima nova tehnologija, portali i internetske stranice na kojima se prikazuje i što treba i što ne treba. To je  moje mišljenje i nadam se da će tu država uspjeti zavesti malo reda“, rekao je Bakić.

Naglasio je da je Kongres prilika da se razmjenjuju  iskustva, predstavljaju  radovi i projekti ali i dodijele nagrade za postignuća.

„Ovu priliku koristim da svim dobitnicima priznanja čestitam, i poželim im puno uspjeha u radu i životu. Isto  želim i svim  drugim sudionicima kongresa. Poželio bih vam da uspešno radite na Kongresu, da zaključci koje donesete  pridonesu razvoju struke i  znanosti u našoj zemlji. Želim vam da pored rada imate vremena i za odmor da upoznate ljepotu, povijest i kulturu naše Subotice koja je iznimno bogata“, dodao je Stevan Bakić.

15810_3.jpg  

Prisutnima na otvaranju Kongresa obratile su se ipredsjednica Društva psihologa Srbije  dr. Tamara Džamonja Ignjatović, predsjednica Programskog odbora Kongresa psihologa Srbije 2023. dr. Gordana Đigić, predsjednica Izvršnog odbora Društva psihologa Srbije Marina Nadejin Simići i predsjednica Organizacijskog  odbora Kongresa Branka Tišma. 

Društvo psihologa Srbije nagradu za životno djelo dodijelilo je akademiku prof. dr. Aleksandru Kostiću,  nagrada „Borislav Stevanović“ pripala je dr. Dušici Filipović Đurđević i dr. Jeleni Opsenici Kostić, nagrada „Živorad Žiža Vasić“ dodijeljena je psihologinji Branki Tišmi. Ovom prilikom dodijeljene su i druge nagrade.

15810_4.jpg 

Za vrijeme Kongresa psihologa Srbije koji se od 24. do 27. svibnja održava na Paliću održat će se niz usmenih izlaganja, simpozij, okrugli stolovi, tribine, posterprezentacije, radionice, seminari, promocije knjiga i sastanci sekcija i podružnica Društva psihologa Srbije.

European City of Sport

POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih savjeta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Medija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVILokalna poreska administracijaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024
Lokalni pučki pravobranitelj
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove

Mjesne zajednice

Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Strategija razvoja

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>