Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Gradonačelnik Bakić nazočio otvaranju 15. „Projektnog tjedna“ u Subotici

23.05.2023.

U sportskoj dvorani Tehničke škole „Ivan Sarić“ u Subotici danas je otvoren tradicionalni, petnaesti po redu „Projektni tjedan“. Otvoranju ove dvodnevne manifestacije nazočio je i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić koji je, tom prigodom rekao da „Projektni tjedan“ afirmira i promiče kreativnost i inventivnost učenika subotičkih osnovnih i srednjih škola.

15809_1.jpg 

„Držim da je u teškim i izazovnim vremenima kakvo je ovo današnje, odgajati i općenito usmjeravati djecu i mlade naraštaje na put učenja, opismenjavanja i poticanja osobnih postignuća, vrlo složen, odgovoran, ali i lijep zadatak. Kada kažem – teška i izazovna vremena mislim prije svega na nedavne tragične događaje koji su se dogodili u našoj državi Srbiji. Mi, kao društvo, moramo izvući pouku, prvo kao roditelji, a tek onda kao nositelji, bilo odgovornih funkcija, bilo kao obični građani. Moramo shvatiti, to je moje  osobno mišljenje, da škole nisu ustanove koje se bave  samo suhim odgojem, nego su i ustanove u kojima se nadograđuje ono što nosimo iz obitelji. Obitelj mora imati svoju ulogu u prenošenju istinskih vrijednosti, a na svima nama je da nastavnicima i profesorima stvorimo uvjete za profesionalno obavljanje svog posla i da se bave onim za što su kvalificirani i za što primaju plaću“, rekao je gradonačelnik Bakić.

Dodao je da je veliki broj prijavljenih projekata i sudionika dokaz dobrog i kvalitetnog funkcioniranja našeg školskog sustava koji pruža potporu i podiže razinu motivacije učenika da svoj dar i talenat iskažu i pokažu ga kroz razne vannastavne, ali i nastavne aktivnosti.

15809_2.jpg

„Država Srbija, na čelu s predsjednikom Aleksandrom Vučićem, ulaže ogromne napore i sredstva u znanost, obrazovanje i stvaranje uvjeta za ostanak naših mladih svom gradu i u svojoj zemlji kako bi kasnije, nakon završetka školovanja, dali prinos razvitku svoje zemlje. U duhu te politike, i grad Subotica će, skupa s Tajništvom  za društvene djelatnost i ubuduće ulagati ne samo u školsku infrastrukturu, nego i u jačanje i razvitak školskog sustava, kako bi napravili dobar temelj budućim generacije učenika. Uvjeren da će ’Projektni tjedan’ iz godine u godinu samo jačati i razvijati se, svim sudionicima, učenicima i njihovim  mentorima poželio bih da tijekom ove manifestacije uspješno predstave svoje znanje i sve svoje projekte“, naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Nazočnima na otvaranju obratili su se i direktorica Poslovnog inkubatora Subotica Ljubica Bertović, i ravnatelj Tehničke škole „Ivan Sarić“  Željko Rajčić.

15809_3.jpg 

Na ovogodišnjem „Projektnom tjednu“ u šest kategorija nadmetat će se više od 110 projekata koje će ocjenjivati 18 članova povjerenstva koje čine eminentne osobe iz svijeta obrazovanja, kulture i gospodarstva. Natjecat će se preko 220 sudionika u šest kategorija: primijenjena automatizacija i robotika; uređaji, proizvodi, sklopovi, makete; informatika; aktivnosti, događaji, društveni angažman; osnovne škole i vrtići i gosti, a opći  kriteriji koji ocjenjuju projekte su originalnost i kompleksnost ideje, kvaliteta realizacije i uvjerljivost učenika u komunikaciji s povjerenstvom.  

Dodjela nagrada zakazana je za sutra, u 12.00 sati, u svečanoj dvorani TŠ „Ivan Sarić“. U okviru svake kategorije dodijelit će se nagrade za prva tri mjesta (od strane organizatora i suorganizatora), te darovi i nagrade sponzora. Svake godine jednom projektu dodjeljuje se i nagrada publike.

15809_4.jpg 

U organizaciji manifestacije „Projektni tjedan“, uz Tehničku školu „Ivan Sarić“, sudjeluje i Poslovni inkubator Subotica. Na ovaj način, Poslovni inkubator Subotica u suradnji s Tehničkom školom ,,Ivan Sarić“, okuplja učenike osnovnih i srednjih škola, a ove godine prvi put i vrtića na s područja grada Subotice i pruža im mogućnost ostvarivanja barem jednog dijela njihovih snova, boljeg upoznavanja sebe i svojih želja, ali ponajprije da vjeruju u sebe i svoje mogućnosti.

European City of Sport

POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih savjeta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Medija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVILokalna poreska administracijaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024
Lokalni pučki pravobranitelj
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove

Mjesne zajednice

Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Strategija razvoja

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>