Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Otvorena nova knjižara Službenog glasnika „DaniloKiš“

22.05.2023.

U Subotici je danas, na Trgu republike broj 16, otvarena nova knjižara Službenog glasnika  „DaniloKiš“. Otvaranju knjižare nazočili su gradonačelnik Subotice Stevan Bakić i direktor JP Službeni glasnik Mladen Šarčević, a ujedno je i predstavljena knjiga „Vijenac od trnja za Danila Kiša“ Milivoja Pavlovića, inspirirana životom i stvaralaštvom velikana srpske i svjetske književnosti, rođenog  Subotičanina.

15808_1.jpg 

Gradonačelnik Bakić izrazio je zadovoljstva što prisustvuje otvaranju Glasnikove knjižare „Danilo Kiš“ koja će, kako je rekao, davati posebnu notu ovome gradu, osobito u području kulture, jer Sbotica izmešu ostalog nosi i epitet grada kulture.

15808_2.jpg 

„Ono što je zajedničko gradu Subotici i Službenom glasniku jesu bogata baština i duga tradicija. Službeni glasnik, osnovan 1992. godine, baštini nakladničku tradiciju u domeni službenih glasila koja počinje 1813. godine tiskanjem 'Novina serbskih'. Ovo poduzeće će u kolovozu ove godine obilježiti 210 obljetnicu nakladničke djelatnosti  i tiskanja službenih glasila. Osnovna djelatnost JP Službeni glasnik je tiskanje Službenog glasnika Republike Srbije, ali je je ono izraslo i razvilo se u jednu od najznačajnijih nakladničkih kuća u našoj državi i okupilo, po svojoj knjižničnoj strukturi, najeminentnije autore, urednike, fakultete i druge institucije. Ja bih u ime grada Subotice i u svoje osobno ime poželio puno uspjeha i sretan rad knjižari „DaniloKiš“, te da nam ojača ponudu u području kulture“, naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Direktor Službenog glasnika Mladen Šarčević  rekao je da će nakon Subotice Službeni glasnik nastaviti širiti mrežu maloprodajnih centara i da su za samo nekoliko mjeseci otvoreni centri u Tutinu, Pazaru, Požarevcu, Boru i drugim gradovima. Osim toga Šarčević je najavio i bolju suradnju s obrazovnim sustavom kako s dosveučilišnim  tako i s visokim obrazovanjem i s područjem znanosti.

15808_3.jpg

„Partner nam je Europska komisija i Ministarstvo za eurointegracije tako da smo danas u prilici kolegama iz škola i fakulteta najaviti još jednu puno  bolju suradnju. Kvaliteta ove knjižare Danilo Kiš i privilegij da se ime koje ova knjižaara nosi i zadrži,  može se  mjeriti samo s knjižarom iz Knez Mihajlove ulice u Beogradu kojanosi ime Gece Kona. Pozivam Subotičane da u predstojećm razdoblju, ne samo posjećuju i prate nova izdanja, već da autori održavaju promocije na svim jezicima i budu naši dragi partneri kako bi skupa širili kulturu“, naglasio je Mladen Šarčević.

15808_4.jpg 

Odabrane odlomke iz knjige, koja je uz više izdanja na srpskom jeziku, doživjela i svoje mađarsko i talijansko izdanje, na promociji su čitali učenici subotičke Gimnazije „Svetozar Marković“, na srpskom, mađarskom i talijanskom jeziku. O knjizi je govorio i njezin autor, Milivoje Pavlović.

15808_5.jpg

European City of Sport

POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih savjeta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Medija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVILokalna poreska administracijaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024
Lokalni pučki pravobranitelj
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove

Mjesne zajednice

Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Strategija razvoja

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>