Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Predsjednik Skupštine grada dr.sc. Bálint Pásztor svečano otvorio Festival „Folk music fest“

21.05.2023.

Predsjednik Skupštine Grada Subotice dr.sc. Bálint Pásztor, danas je na Paliću svečano otvorio Festival folklorne glazbe „Folk music fest“, koji se 20. i 21. svibnja održava na Velikoj terasi na Paliću. Uz izražavanje zahvalnosti Udruzi građana „Juhászok“ što po deveti put organizira „Folk music fest“, dr.sc. Bálint Pásztor rekao je kako je ovaj festival prvi u nizu kulturnih i sportskih manifestacija koje će se tijekom ovog proljeća i ljeta održavati na Paliću.

15804_1.jpg

„Veliko mi je zadovoljstvo što mogu otvoriti deveti ’Folk music fest’, jednu od  manifestacija koju financijski podupire i Grad Subotica. Mislim da ovaj festival zaslužuje tu potporu i nadam se da će se sljedeće godine održati i deseti, jubilarni,’Folk music fest’“, rekao je dr.sc. Bálint Pásztor.

Mi već godinama, dodao je, ne samo da govorimo, već i činimo nešto konkretno u cilju vraćanja Palića na kartu turističke ponude ove regije.

15804_2.jpg

„Za to su potrebne zgrade u stilu mađarske varijante secesije – Velika terasa, Glazbeni paviljon, Vodotoranj, Ženski štrand. Potreban  je također, i lijep ambijent i park kakav ovdje  imamo i koji je u ovako dobrom stanju zahvaljujući tome što ga održava DOO ’Park Palić’. Rješavamo i probleme oko Vikend naselja i nakon nekoliko desetljeća ono će izgledati onako kako to dolikuje jednom naselju poput Palića. Završavamo i Aqua park, a budući da je izrađena projektno-tehnička dokumentacija, očekujemo i obnovom Vodotornja. I pored svih tih elemenata, potrebne su i kvalitetne sportske i kulturne manifestacije. Današnji dan, ili cijeli  ovaj vikend, možemo smatrati otvaranjem turističke sezone na Paliću tijekom koje ćemo, ovog proljeća i ljeta, imati vrlo slične manifestacije sportskog i kulturnog tipa. Pozivam sve naše sugrađane, te domaće i inozemne turiste da do kraja turističke sezone na Paliću provedu nekoliko sati, ili dana“, naglasio je dr.sc. Bálint Pásztor.

Nazočne na Velikoj terasi na Paliću pozdravio je i poželio im da uživaju u bogatom glazbenom programu i predsjednik Udruge građana „Juhászok“, Gábor Juhász.

15804_5.jpg

„Posebno smo zahvalni zaposlenima poduzeća ’Park Palić’ d.o.o. i direktorici Valériji Dencs, koji su pružili veliku potporu u organiziranju Festivala ’Folk music fest’. Naš zajednički cilj je organiziranjem ovakvih manifestacija i privlačenjem domaćih i inozemnih posjetitelja pridonijeti obogaćivanju turističke ponude na Paliću“, rekao je, između ostalog, Gábor Juhász.

Nakon svečanog otvaranja (oko 16.00 sati), Festival je nastavljen trenutačno najtraženijim dječjim programom: glazbenom bajkom o „Čarobnoj šumi“ pjevačice Julcsike Paár. Nakon toga nastupio je tamburaški orkestar „Danubia“, iz Sükösdia, koji izvodi južnoslavensku i romsku glazbu, a na kraju tog koncerta publika je imala prigodu uživati u jedinstvenom ambijentu karnevala u Mohaču s poznatim bušarima. U okviru bogatog programa Festivala koncert je održao i ansambl „Csörömpölő“ iz Pančeva, nakon toga publiku je zabavljao orkestar „Kokas Banda“ iz Zakarpatske oblasti, a seriju koncerata zatvorio je poznati mađarski glazbeni ansambl „Bazseva“, koji je svirao od 20.00 sati.

15804_3.jpg

Program Festivala „Folk music fest“ počelo je u subotu, 20. svibnja u 17.00 sati nastupom domaćina, orkestra „Juhász“. Nakon toga, na sceni Velike terase nastupio je jedan od najomiljenijih ansambala subotičke publike: Tamburaški orkestar „Ravnica“, a potom se publici predstavio i orkestar „Magos“, jedan od najautentičnijih mađarskih bendova u Panonskoj nizini.

15804_4.jpg

Pokrovitelji Festivala su: Grad Subotica, Panonska mreža zaštite i očuvanja kulturne baštine i autohtonih voćnih vrsta, Pokrajinsko tajništvo za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, Pokrajinsko tajništvo za kulturu, javno informiranje i odnose s vjerskim zajednicama i Fond za nacionalnu kulturu Mađarske.

European City of Sport

POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih savjeta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Medija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVILokalna poreska administracijaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024
Lokalni pučki pravobranitelj
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove

Mjesne zajednice

Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Strategija razvoja

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>