Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vijesti

Primjena Standardnih operativnih procedura za postupanje sa žrtvama trgovine ljudima

01.06.2022.

Na Paliću je, jučer i danas, održan dvodnevni trening u okviru projekta Međunarodne organizacije za migracije (IOM) pod nazivom "Jačanje kapaciteta i partnerstava za upravljanje migracijama u Srbiji" koji se izvodi uz potporu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva unutarnjih poslova i Komesarijata za izbjeglice i migracije, a uz potporu Švicarske konfederacije. Cilj dvodnevnog treninga je predstavljanje, upoznavanje i primjena Standardnih operativnih procedura za postupanje sa žrtvama trgovine ljudima kako bi se dokument približio što većem broju profesionalaca na lokalnoj operativnoj razini. Očekivani ishod treninga je unaprjeđivanje lokalnih mehanizama za upućivanje i postupanje s (potencijalnim) žrtvama trgovine ljudima.

15191_1.jpg

Treningu su prisustvovali svi članovi Lokalnog tima za borbu protiv trgovine ljudima Grada Subotice, kao i gosti iz drugih Lokalnih timova i stručni djelatnici i profesionalci koji se bave problemima trgovine ljudima iz Srijemske Mitrovice, Pančeva, Zrenjanina, Kikinde, Bačke Topole.

Koordinator Lokalnog tima Grada Subotice Ilija Đukanović ovom prilikom je istaknuo da su tijekom dvodnevnog treninga stručni djelatnici iz ustanova, institucija i organizacija imali prilike iskazati svoja iskustva i probleme s kojima se suočavaju u borbi protiv trgovine ljudima.

15191_2.jpg

"Zajednički zaključak je da su ovakvi treninzi potrebni radi konstantne edukacije i usavršavanja, a kao izazovi i preporuke za predstojeće razdoblje jeste povećavati broj zaposlenih u institucijama i ustanovama koji bi se značajnije posvetili problematici borbe protiv trgovine ljudima“, naglasio je Đukanović.

Trening se provodio u suradnji UG "Atina" i Lokalnog tima za borbu protiv trgovine ljudima Grada Subotice.

European City of Sport

POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih savjeta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Medija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVILokalna poreska administracijaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024
Lokalni pučki pravobranitelj
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove

Mjesne zajednice

Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Strategija razvoja

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>