Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Dr.sc. Bálint Pásztor, predsjednik Skupštine grada održao je pozdravni govor na otvaranju Akademskih dana Europskog protestantskog otvorenog sveučilišta

23.05.2022.

U ime grada domaćina sudionike konferencije Europskog protestantskog otvorenog sveučilišta, pozdravio je dr.sc. Bálint Pásztor, narodni poslanik, predsjednik Skupštine Grada Subotice. Istaknuo je da je velika čast za naš grad biti izabran za mjesto održavanja ovako važne konferencije osobito u godini kada se obilježava 110. godišnjica izgradnje Gradske kuće,  kultnog zdanja Subotice i 120. godišnjice jedne od najljepših sinagoga u Europi.

15157_1.jpg 

„Ovo je za nas vrlo važna poruka, jer je zaštita kulturne baštine naše čvrsto i jasno opredjeljenje. Graditeljsko naslijeđe Subotice svjedoči o ljubavi i poštovanju naših predaka prema svome gradu i njihovom nastojanju da ga izgrade što ljepšim i boljim. Nama je ponos i dužnost to naslijeđe očuvati. Veoma nam je drago što će multietnička Subotica, u kojoj su u službenoj uporabi čak četiri jezika, u narednih nekoliko dana biti mjesto okupljanja ekumenski orijentiranih intelektualaca, jer u našem gradu stoljećima zajedno žive kršćani – pravoslavci, katolici, protestanti, Židovi i Muslimani“  rekao je dr.sc. Bálint Pásztor u svom pozdravnom obraćanju na otvaranju konferencije.

 15157_5.jpg

U Subotici se od 23. do 28. svibnja 2022. godine održava konferencija pod nazivom „Zajednička sudbina u teškom naslijeđu” posvećena temama vezanim za raznolikost Vojvodine, povijest, sadašnjost i budućnost zajedničke sudbine. Stručnjaci i političari govorit će o pitanjima etničkog suživota, učincima i interakcijama nacionalnih, vjerskih, kulturnih i jezičnih razlika.

15157_3.jpg 

Petodnevnom programu nazočit će predstavnici crkava iz Mađarske, Srbije, Slovačke, Rumunjske, Ukrajine i Zapadne Europe, čelnici visokoškolskih ustanova, sveučilišni predavači, političari, javne osobe i stručnjaci.

 15157_4.jpg

Konferenciju organizira civilno društvo osnovano 1969. godine od strane ekumenski orijentiranih  mađarskih protestantskih intelektualaca koji žive u zapadnoj Europi radi postizanja vjerskih, znanstvenih i kulturnih ciljeva, za otvoreno, tolerantno proučavanje općeljudskih pitanja i razvoj duhovnih vrijednosti protestantizma i ekumenskog pristupa.

                                                                              Služba za skupštinske poslove

 

POPIS 2022

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVILokalna poreska administracijaPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024
Lokalni pučki pravobranitelj
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove

Mjesne zajednice

Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Strategija razvoja

Colour Coop

Ноћ Музеја