Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

U Subotici održano 91. Prvenstvo Srbije u hrvanju grčko-rimskim stilom za seniore

21.05.2022.

U Dvorani sportova „Dudova šuma“ večeras je održano 91. seniorsko Prvenstvo Srbije u hrvanju grčko-rimskim stilom. U ekipnom plasmanu najuspješniji je bio subotički Spartak sa 128 osvojenih bodova, drugo mjesto pripalo je Proleteru iz Zrenjanina (121 bod), a treće ekipi Radničkog iz Beograda (99 bodova). Finalna natjecanja svečano je otvorio gradonačelnik Subotice Stevan Bakić koji je, tom prilikom, rekao da je Grad Subotica još jednom pokazao kako pruža odlične uvjete hrvačkom sportu te ima kapacitet za organizaciju velikih natjecanja.

15155_1.jpg

„Nedavno smo bili domaćini međunarodnog Memorijalnog turnira 'Refik Memišević – Brale’. Tijekom tog tradicionalnog turnira, organiziranog također na vrhunskoj razini, sve je funkcioniralo kako treba. Inače, na ovom pojedinačnom seniorskom državnom prvenstvu  u hrvanju grčko-rimskim stilom, sudjeluje rekordnih 137 natjecatelja iz 21 ekipe, što dodatno daje na važnosti ovom prvenstvu“, istakao je Bakić.

Sudionicima finalnih borbi poželio je dobre rezultate, a osobito natjecateljima subotičkog Spartaka.

15155_2.jpg

„Hrvači Spartaka su na ovom prvenstvu već osvojili dvije brončane medalje, a u deset finalnih borbi nadmetat će se čak petorica hrvača Spartaka. To će, svakako, pridonijeti još većoj promidžbi hrvačkog sporta koji u našem gradu zauzima posebno mjesto, kako po masovnosti natjecatelja, tako i po ostvarenim rezultatima. Svim finalistima želim da izbore dobre rezultate i fer borbe, a dragim gostima da iz naše prelijepe Subotice ponesu najljepše uspomene“, naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Prisutnima u Dvorani sportova „Dudova šuma“ obratio se i predsjednik Hrvačkog saveza Srbije Željko Trajković koji je, tom prigodom, izrazio zadovoljstvo što, kako je rekao, nazoči odlično organiziranom prvenstvu države.

15155_3.jpg

„Nadam se da će ovo Prvenstvo Srbije u hrvanju grčko-rimskim stilom biti uvertira za sjajnu organizaciju Svjetskog prvenstva koja će se održati u mjesecu rujnu u Beogradu. Među sudionicima ovog finala je i veliki broj mladih natjecatelja, što govori da za budućnost hrvanja na ovim prostorima ne treba brinuti. Veliki rezultati naših šampiona potaknula su i klubove, i  mlađe naraštaje, da se uključuju u rad, što je primjetno već na ovom državnom prvenstvu. Hvala organizatorima koji su se potrudili da ovo bude možda najbolje organizirano prvenstvo u posljednjih nekoliko godina, a finalistima želim puno motivacije, sreće i uspjeha u predstojećim borbama“, kazao je Trajković.

15155_6.jpg

U okviru 91. seniorskog Prvenstvo Srbije u hrvanju grčko-rimskim stilom, gradonačelnik Bakić dodijelio je medalje najboljim hrvačima u kategoriji 67 kilograma. Gradonačelnik Bakić također je, predsjedniku Hrvačkog kluba Spartak Damiru Šabiću, uručio pehar za najbolju ekipu po broju osvojenih bodova, a izvukao je i startne brojeve za deset ekipa koje će se od kraja rujna do početka prosinca 2022. godine natjecati u Super ligi Srbije.

15155_5.jpg

Uoči finalnog natjecanja zbor „Mironosice“ iz Subotice otpjevao je himnu Srbije „Bože pravde“. Tehnički organizator 91. seniorskog državnog prvenstava u hrvanju grčko-rimskim stilom bio je Hrvački klub Spartak.

15155_4.jpg

Po kategorijama, seniorski prvaci Srbije u 2022. godini su: Szabolcs Losonc 55 kg (Potisije, Kanjiža), Kristián Gazdag 60 kg (Potisje, Kanjiža), Perica Dimitrijević 63 kg (Spartak, Subotica), Sebastijan Nađ 67 kg (Spartak, Subotica), Aleksa Erski 72 kg (Partizan, Beograd), Arslan Ali 77 kg (Spartak, Subotica), Branko Kovačević 82 kg (Radnički, Beograd), Uroš Kristin 87 kg (Spartak, Subotica), Bence Almaši 97 kg (Senta, Senta), Nemanja Pavlović 130 kg (Novi Sad, Novi Sad).

 15155_7.jpg

POPIS 2022

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVILokalna poreska administracijaPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024
Lokalni pučki pravobranitelj
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove

Mjesne zajednice

Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Strategija razvoja

Colour Coop

Ноћ Музеја