Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Gradonačelnik Bakić prisustvovao Izbornoj sjednici Skupštine Crvenog križa Subotica

12.05.2022.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić prisustvovao je danas Izbornoj sjednici Skupštine Gradske organizacija Crvenog križa Subotica za mandatno razdoblje 2022-2026. godina. Uz podsjećanje da je prošle godine imao čast obratiti se na godišnjoj skupštini ove plemenite organizacije u povodu obilježavanja 135. obljetnice njezina postojanja i rada, gradonačelnik Bakić je, obraćajući se nazočnima u prostorijama Crvenog križa, rekao da je današnje okupljanje, upriličeno tijekom Tjedna Crvenog križa diljem naše zemlje, prilika i za osvrt na razdoblje od prethodne skupštine i da se oda priznanje svim volonterima i stručnjacima Crvenog križa Subotice koji su dali  veliki vlastiti doprinos u procesu masovne imunizacije u našem gradu.

15142_1.jpg

„Kao što su bili ključnim dijelom komunikacije s građanima i dopremanja pomoći, tijekom izvanrednog stanja 2020. godine, tako su vaši volonteri odigrali veliku ulogu i u pozivnim centrima za imunizaciju, gdje su obavili više od 70.000 razgovora, a pomagali su i na mjestima za cijepljenje vrijednim liječnicima i medicinskim djelatnicima Doma zdravlja“, naveo je Bakić.

Istaknuo je kako je Grad Subotica u svom restriktivnom i maksimalno svedenom proračunu za prošlu godinu prvi put izdvojio sredstva za javne ovlasti Crvenog križa, i da je mimo redovitog financiranja Narodne kuhinje i Prihvatilišta za beskućnike, osigurano više od 3,3 milijuna dinara za organiziranje terenskih akcija dobrovoljnog davanja krvi i djelovanje u nesrećama.

15142_2.jpg

„Tada sam obećao da ćemo s potporom nastaviti, a ove godine odvojena su sredstva u istom iznosu kao i prethodne i to će osigurati stabilno provođenje i stalno usavršavanje javnih ovlasti Crvenog križa u našem gradu. Koliko je to važno govori i podatak da je na terenu, kroz akcije dobrovoljnog davanja, 2020. godine prikupljeno 650 dragocjenih jedinica krvi, a već 2021. kada je Grad uveo financijsku potporu, rezultat je bio 875 prikupljenih jedinica za potrebe transfuziologije u našoj Općoj bolnici i šire. Iznimno smo ponosni na takve rezultate i uvijek ćemo tražiti načine da još više podupremo i pomognemo aktivnosti Crvenog križa Subotice“, naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

On je, na kraju, Skupštini poželio uspješan rad i u ime svih sugrađana i vlastito ime izrazio zahvalnost Gradskoj organizaciji subotičkog Crvenog križa na plemenitom, humanom i požrtvovanom aktivizmu.

15142_3.jpg

Na Izbornoj sjednici Skupštine Crvenog križa Subotica za mandatno razdoblje 2022-2026. godina ukupno je održano 11 točaka dnevnog reda. U okviru sedme točke dnevnoga reda na mandatno razdoblje 2022 – 2026. godina izabrani su: Upravni i Nadzorni odbor Crvenog križa Subotica, predsjednik i potpredsjednik Crvenog križa Subotica i predloženi su član Skupštine Crvenog križa Srbije i članovi Skupštine Crvenog križa Vojvodine.

Nakon Izborne sjednice Skupštine Gradske organizacije Crvenog križa Subotica, održana je konstitutivna sjednica Upravnog odbora na kojoj je za tajnika subotičkog Crvenog križa ponovno imenovan dosadašnji tajnik dr. Siniša Trajković.

15142_4.jpg

Izbornoj sjednici Skupštine Crvenog križa Subotica prisustvovali su i članovi Gradskog vijeća, Ilija Đukanović i Srđan Samardžić.

POPIS 2022

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVILokalna poreska administracijaPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024
Lokalni pučki pravobranitelj
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove

Mjesne zajednice

Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Strategija razvoja

Colour Coop

Ноћ Музеја