Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Gradonačelnik Bakić nazočio otvaranju školske manifestacije „Projektni tjedan“

10.05.2022.

U Tehničkoj školi „Ivan Sarić“ danas je otvoren „Projektni tjedan“, tradicionalna manifestacija koja afirmira i promovira kreativnost i inventivnost učenika subotičkih osnovnih i srednjih škola. Otvaranju „Projektnog tjedna“, čiji je moto „Ideja, realizacija i prezentacija“, nazočili su i zamjenik pokrajinskog tajnika za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Milan Kovačević i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

15135_1.jpg

Gradonačelnik Bakić tom je prigodom naglasio kako ova manifestacija već 15 godina okuplja najkreativnije mlade ljude Subotice i da ona svjedoči da i Tehnička škola „Ivan Sarić“, kao domaćin, i sve ostale obrazovne ustanove koje sudjeluju, odavno razumiju važnost kreativnosti i inovacija.

15135_2.jpg

„Kako pokazuju primjeri naših velikih znanstvenika, pronalazača i poduzetnika – u našim ljudima je najveći potencijal Srbije. Zato je važno da na ovako organiziran i sustavni način podupiremo inovativnost naših mladih sugrađana koji trebaju osjetiti koliko su nam, kao gradu i državi, bitni. Možda će upravo neki od projekata koji su ovdje predstavljeni jednoga dana postati važni patenti i rješenja za brojne probleme.  Svim sudionicima ’Projektnog tjedna’ želim puno uspjeha i da budu ponosni na ono što izlažu u okviru ove manifestacije“, naglasio je gradonačelnik Bakić.

Zamjenik pokrajinskog tajnika za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine–nacionalne zajednice Milan Kovačević, zahvalio je svima koji su svojim radom i zalaganjem pridonijeli predstavljanju inovativnih ideja na ovoj manifestaciji.

15135_3.jpg

„Veliki broj održanih ’Projektnih tjedana’ govori o kvaliteti ove manifestacije i opravdanosti ideje zbog koje smo se i danas sastali. Nadam se da će se nakon razmjene iskustava i sumiranja dojmova o predstavljenim inovativnim idejama sudionika, moći ocijeniti je li ove godine učinjen pomak u odnosu na prošlogodišnju manifestaciju“, rekao je između ostalog Kovačević.

Direktor Tehničke škole „Ivan Sarić“ Željko Rajčić, naveo je da ta škola od 2007. godine organizira „Projektni tjedan“, kao jedinstvenu školsku manifestaciju na ovim prostorima.

15135_4.jpg

„Ove godine u pet kategorija natjecat će se sedamdeset projekata koje će ocjenjivati petnaest članova povjerenstva  koje čine eminentne osobe iz svijeta obrazovanja, kulture i gospodarstva. Natjecat će se sto pedeset sudionika  u svojim kategorijama: primijenjena automatizacija i robotika; uređaji, proizvodi, sklopovi, makete i eksperimenti; informatika; aktivnosti, događaji i društveni angažman, uključujući i petu kategoriju u kojoj su projekti učenika osnovnih škola. Originalnost i kompleksnost ideje, kvaliteta realizacije i uvjerljivost učenika u komunikaciji s povjerenstvom jesu opći  kriteriji koji vrednuju projekte odakle dolaze najbolji od najboljih“, kazao je Rajčić.

15135_5.jpg

Projekti sudionika manifestacije iz šest subotičkih srednjih i isto toliko osnovnih škola izloženi su u dvorani Tehničke škole „Ivan Sarić“ i svi zainteresirani ih mogu danas vidjeti od 10.00 do 15.00 sati. Svečana dodjela nagrada održat će se sutra, u 12.00 sati.

U organizaciji manifestacije „Projektnog tjedna“ uz Tehničku školu „Ivan Sarić“, sudjeluje i Poslovni inkubator Subotica.

15135_6.jpg

POPIS 2022

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVILokalna poreska administracijaPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024
Lokalni pučki pravobranitelj
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove

Mjesne zajednice

Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Strategija razvoja

Colour Coop

Ноћ Музеја