Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vijesti iz kulture

„Muzeji za 10“

19.05.2021.

U ovogodišnjoj manifestaciji „Muzeji za 10“, jednoj od najvećih nacionalnih muzejskih inicijativa, koja je održana od 12. do 18. svibnja 2021. godine, Gradski muzej Subotica i Suvremena galerija Subotica ponudili su niz besplatnih kulturnih programa. Manifestacijom „Muzeji za 10“ ove godine obilježen je Nacionalni tjedan muzeja, Europska noć muzeja i Međunarodni dan muzeja.

14290_1.jpg

Članica Gradskog vijeća zadužena za područje kulture i obrazovanje, Milanka Kostić, posjetila je u ponedjeljak, 17. svibnja 2021. godine u Gradskom muzeju izložbu „Budimski barokni slikar Matija Šeravić“ gdje ju je ravnateljica  Gradskog muzeja, Anikó Mihájlovity upoznala s aktualnostima  u ovoj ustanovi, a bilo je riječi i o novim projektima i programima.

„U  utorak 18. svibnja, u Suvremenoj galeriji posjetila sam izložbu 'Izolacija' subotičkog autora Géze Ritza koji živi i radi u Austriji i izložbu 'Geste gradske svakodnevice' umjetnika Aleksandra Botića. Tom prigodom, ravnatelj Suvremene galerije, Árpád Blaskó govorio je i o programima Suvremene galerije Subotica, kao i o  načinu funkcioniranja  i rada ove gradske institucije kulture“, navela je Milanka Kostić.

Naglasila je kako je tijekom sedam dana trajanja ove manifestacije subotička publika imala prigodu posjetiti  izložbe, ali i uključiti se u interaktivne radionice za djecu i odrasle, pogledati zanimljive filmove i nazočiti edukativnim predavanjima i performansima.

Manifestacija „Muzeji za 10“ održana je pod pokroviteljstvom Ministarstva  kulture i informiranja Republike Srbije, a ovogodišnja tema bila je „Budućnost muzeja: nove ideje, nove prakse“. Manifestaciju je podržao i Grad Subotica.

POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih savjeta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVILokalna poreska administracijaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024
Lokalni pučki pravobranitelj
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove

Mjesne zajednice

Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Strategija razvoja

Colour Coop