Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vijesti iz kulture

Održan koncert Nataše Tasić Knežević

10.10.2020.

Gerontološki centar Subotica organizirao je večeras koncert operne glazbe za svoje korisnike u izvedbi Nataše Tasić Knežević i Saše Kneževića. Korisnici usluga i ovoga puta imali su prigodu sa svojih balkona i prozora pratiti nastup operne dive, a prije početka koncerta pozdravio ih je Miloš Nikolić, član Gradskog vijeća zadužen za područje obrazovanja i kulture.

13736_1.jpg

Nataša Tasić Knežević solistica je opere Srpskog narodnog kazališta u Novom Sadu. Diplomirala je u klasi prof. Šajnovića, a specijalistički studij završila u klasi prof. Višnje Pavlović. Tijekom studija radila je s Katarinom Jovanović i Jasminom Trumbetaš. Debitirala je u operi „Karmen“ u Narodnom kazalištu, a tijekom studija opernog pjevanja igrala je manje i srednje uloge u Narodnom kazalištu.

Saša Knežević radi kao pijanist u baletnoj školi „Dimitrije Parlić". Osnovne studije je završio u klasi Miloša Ivanovića, a specijalističke u klasi prof. Lj. Turlakov. Surađivao je s baletom Milanske skale, s baletom Bastille i Firence, te s baletnom trupom Drezden - Frankfurt. Kao operni pijanist nastupao je diljem zemlje i u inozemstvu.

Direktor Gerontološkog centra dr.sc. Nenad Ivanišević obratio se svim nazočnim gostima i zahvalio korisnicima usluga doma na strpljenju i snazi koju su pokazali za vrijeme su proveli i koje i dalje provode u izolaciji.

Na ovaj dan u svijetu se obilježava i Svjetski dan mentalnog zdravlja, a poznato je kako glazba pozitivno djeluje na naše tijelo i um. Svakoga dana dio vremena treba posvetiti slušanju  glazbe, što može uvelike pozitivno djelovati na mentalno stanje.

Znanstvenici su utvrdili kako je za osjećaj sreće dovoljno samo pet minuta slušanja glazbe.

 

 

POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih savjeta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVILokalna poreska administracijaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024
Lokalni pučki pravobranitelj
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove

Mjesne zajednice

Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Strategija razvoja

Colour Coop