Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vijesti

Obilježen Međunarodni dan gluhih i nagluhih

26.09.2020.

Međuopćinska organizacija gluhih i nagluhih Subotica, koja obuhvaća i općine Mali Iđoš i Bačka Topola, obilježila je večeras Međunarodni dan gluhih i nagluhih, 26. rujna. Prigodnoj svečanosti upriličenoj u tom povodu u prostorijama ove organizacije, u ulici Žarka Zrenjanina br. 19, prisustvovao je i član Gradskog vijeća zadužen za područje socijalne zaštite i zdravstva, Ilija Đukanović.

13702_1.jpg

Uz podsjećanje da je Grad Subotica u 2020. godini putem Javnog natječaja za financiranje ili sufinanciranje programa i projekata u području društveno-humanitarnog rada opredijelio sredstva u iznosu od 9,4 milijuna dinara, Đukanović je, u tom povodu, izjavio da je u 2016. godini putem Javnog natječaja opredijeljeno 6,5 milijuna dinara što znači da, kako je naveo, povećanje u 2020. godini iznosi 45 posto.

„Četrdeset posto ukupnih sredstava opredijeljeno je za organizacije čiji su članovi osobe s invaliditetom. Putem Javnog natječaja za poboljšanje položaja gluhih i nagluhih u ovoj godini opredijeljeno je 900.000 dinara. Grad će putem Javnih natječaja neprekidno pružati potporu svim organizacija i u narednoj godini, a poseban akcent će biti na organizacijama čiji su članovi osobe s invaliditetom“, naglasio je Ilija Đukanović.

Međuopćinska organizacija gluhih i nagluhih Subotica okuplja osobe oštećenog sluha. Osnovana je 1948. godine, s ciljem njihovog ekonomskog, kulturnog, političkog i socijalnog uzdizanja, uključivanja u svakodnevni društveni život u lokalnoj zajednici, edukacije, stručnog osposobljavanja i zapošljavanja.

Svjetski dan gluhih i tjedan gluhih obilježava se svake godine u posljednjem tjednu rujna od 1958. godine u znak sjećanja na utemeljenje Svjetske federacije gluhih koja je utemeljena 23. rujna 1951. godine.

13702_2.jpg

European City of Sport

POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih savjeta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Medija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVILokalna poreska administracijaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024
Lokalni pučki pravobranitelj
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove

Mjesne zajednice

Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Strategija razvoja

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>