Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vijesti

Uklanja se divlje odlagalište smeća nadomak naselja „Halas“ u Čantaviru

10.09.2020.

Član Gradskog vijeća zadužen za područje socijalne zaštite i zdravstva Ilija Đukanović, menadžerica projekta „Interkulturalizam i antidiskriminacija u Subotici“, Magda Fehérvári, i koordinatori za inkluziju Roma i Romkinja Stevan Nikolić i Klaudija Kurina obišli su danas romsko naselje „Halas“ u Čantaviru, u kojem su u tijeku radovi na čišćenju divljeg odlagališta smeća u neposrednoj okolici naselja.

13664_1.jpg

Ova se aktivnost realizira u okviru programa „ROMACTED“ („Promoviranje dobrog upravljanja i osnaživanja Roma na lokalnoj razini“) koji podupire Savjet Europe, a na temelju Protokola o suradnji između Ministarstva građevinarstva, prometa i infrastrukture, Savjeta Europe i Grada Subotice potpisanog u svibnju 2018. godine. Ilija Đukanović je rekao da će čišćenje divljeg odlagališta smeća biti organizirano i u drugom romskom naselju „Haladaš“, u Čantaviru, nakon uređenja divljeg odlagališta smeća u naselju „Halas“.

„Vrijednost ovih radova iznosi 950.000 dinara. Dio sredstava osiguran je u okviru programa 'ROMACTED' u iznosu od 370.000 dinara, dok je Grad Subotica podupro ovu aktivnost s 580.000 dinara. U okviru 'ROMACTED' programa prošle godine organizirali smo Svjetski dan Roma, jedan predivan koncert romskih glazbenika, a organizirali smo i izložbu fotografija romskih glazbenika iz našega grada. Tijekom ove godine, neke aktivnosti morali smo odložiti zbog epidemiološke situacije, pa je i 'ROMACTED' program prolongiran do 15. studenog 2020. godine“, naglasio je Đukanović.

Organizirane su, dodao je, i određene radionice s akcentom na Čantavir i romsku populaciju u ovom prigradskom naselju, jer je to područje i mapirano u Lokalnom akcionom planu za 2017-2021. godinu.

„Organizirat ćemo i još nekoliko radionica u Čantaviru za romsku populaciju, izdat ćemo određene časopise s kulinarskim receptima romske zajednice i radit ćemo s mladeži i ženama iz Čantavira“, naveo je Ilija Đukanović.

Stevan Nikolić je kazao da su problemi u naselju „Halas“ loši životni uvjeti i da je jedan od prioriteta u okviru „ROMACTED“ programa i čišćenje ovog naselja.

„Kao sudionik ovog programa i koordinator za romska pitanja ponosan sam što je lokalna samouprava poslije više desetljeća pokazala dobru upravu i prihvatila inicijative lokalnih zajednica. Ovo što sada vidimo su rezultati toga rada“, rekao je Nikolić.

European City of Sport

POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih savjeta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Medija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVILokalna poreska administracijaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024
Lokalni pučki pravobranitelj
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove

Mjesne zajednice

Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Strategija razvoja

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>