Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Manifestacije

Uručeno priznanje „Dr. Ferenc Bodrogvári“

22.06.2020.

Za istaknuto djelo i zapažena ostvarenja u 2019. godini priznanje „Dr. Ferenc Bodrogvári“ dodijeljeno je Rózsa Zsomboru, inovatoru intelektualnih vještina. Diplomu i plaketu priznanja – koje dodjeljuje predsjednik Skupštine grada Subotice 22. lipnja, na dan rođenja dr. Ferenca Bodrogvárija – nagrađenom je večeras, u Velikoj vijećnici Gradske kuće, uručio predsjednik Skupštine grada Tivadar Bunford.

13499_1.jpg

Uz podsjećanje da je svečana dodjela ovog priznanja postala tradicija našega grada i da je čovjek čije ime ovo priznanje nosi bio istaknuti filozof, profesor, pisac i stvaralac koji je tijekom svog rada značajno pridonio svijetu kulture i umjetnosti, kako za intelektualno društvo u Subotici tako i diljem Jugoslavije, Bunford je rekao da je Rózsa Zsombor mnoge naučio igrati šah i istodobno omogućio znanje, napredak i razvoj neophodan za osvajanje nagrada na raznim šahovskim natjecanjima.

– Šah je jedna od najstarijih igara koju je vrijeme sve više isticalo i karakteriziralo kao igru koja pridonosi razvoju intelektualnih sposobnosti. Upravo je ovu stranu šaha prepoznao i naš ovogodišnji dobitnik priznanja ove prestižne nagrade i organizirao prvu aktivnost u šahu koja je uvrštena u obrazovni sustav Republike Srbije – istaknuo je Bunford.

Ima puno sličnosti između šaha i života, između borbi na 64 polja i svakodnevnih ljudskih događanja, kazao je Bunford i dodao da šah ima neke osobite značajke, koje, kako je rekao, omogućuju da poznavatelji ove igre svoja znanja i sposobnosti, stečene u njoj i kroz nju, primjene i u životu.

– U modernom i užurbanom svijetu u kojem živimo, nije lak zadatak pronaći mir i harmoniju, posvetiti se skrivenom kutku ljudskog duha koji teži napretku kao i ostvarenju snova i postizanju rezultata. Zahvaljujem se Rózsa Zsomboru na doprinosu u intelektualnom razvoju djece. Nadam se da će vlastitim djelom motivirati i druge ljude pridonijeti dobrobiti društva i mladih generacija i da će ga dodjela ovog priznanja motivirati da i dalje predano i nesebično radi na sebi i svojim učenicima, našim budućim mladim nadama – naglasio je Tivadar Bunford.

Priznanje „Dr. Ferenc Bodrogvári“ dodjeljuje se istaknutim kulturnim stvarateljima (ne starijim od 40 godina) u području književnosti, znanosti, likovne, glazbene, kazališne i filmske umjetnosti koji su svojim djelima i činjenjima pridonijeli razvitku kulturnog života grada, ili dali doprinos na polju kulture u zemlji i inozemstvu, uzimajući u obzir zapažena ostvarenja u prethodnoj kalendarskoj godini.

13499_2.jpg

European City of Sport

POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih savjeta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Medija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVILokalna poreska administracijaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024
Lokalni pučki pravobranitelj
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove

Mjesne zajednice

Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Strategija razvoja

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>