Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Manifestacije

Obilježen Dan ljudskih prava

10.12.2019.

Dok je prethodnih godina Dan ljudskih prava u Subotici obilježavan likovnim i literarnim natječajem za učenike osnovnih i srednjih škola, ove godine, obilježen je okruglim stolom u Plavoj dvorani Gradske kuće. Predstavnici mreže nevladinih organizacija, centra za socijalni rad, roditelji i organizator - Kancelarija zaštitnika građana Grada Subotice razgovarali su na temu “Mogućnosti, prava i obveze - produženje roditeljskog prava”.

 13132_1.jpg

U razgovoru je konstatirano da je u posljednjih nekoliko godina došlo do pomaka u našoj zemlji ali da je neophodno naći model po kome produženje roditeljskog prava ne znači nužno i oduzimanje poslovne sposobnosti. Roditelji su ovom prilikom, mogli čuti koja su njihova prava i na koji način ih mogu ostvariti.

Generalna skupština Ujedinjenih naroda proglasila je 10. prosinca za Dan ljudskih prava 1950. godine. Cilj je bio skrenuti pozornost javnosti na dvije godine ranije potpisanu Univerzalnu deklaraciju o ljudskim pravima, prvi sveobuhvatni instrument zaštite ljudskih prava. Taj je dokument prvi put u povijesti čovječanstva obuhvatio zajedničke standarde ljudskih prava koje trebaju postići svi narodi svijeta.

 

European City of Sport

POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih savjeta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Medija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVILokalna poreska administracijaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024
Lokalni pučki pravobranitelj
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove

Mjesne zajednice

Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Strategija razvoja

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>