Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vijesti

Rekonstrukcija nogostupa u čantavirskom romskom naselju Haladaš

20.11.2019.

Član Gradskog vijeća zadužen za područje socijalne zaštite i zdravstva Ilija Đukanović i koordinator za romska pitanja Stevan Nikolić obišli su danas radove na rekonstrukciji i izgradnji 470 metara nogostupa u čantavirskom naselju Haladaš, u kome žive pripadnici romske zajednice. Za realizaciju ove investicije grad Subotica i Pokrajinsko tajništvo za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost spolova osigurali su sredstva u iznosu od dva milijuna dinara.

13091_1.jpg

Ilija Đukanović je, obraćajući se medijima, naglasio da se ovim aktivnostima realizira Lokalni akcioni plan (LAP) za unapređenje uvjeta stanovanja Roma i Romkinja i da su čantavirska naselja Haladaš i Halas definirana u LAP-u kao prioriteti u rješavanju problema stanovanja.

- Kao što vidite, pristup samom naselju je težak, kao i sama kretnja kroz naselje, naročito u zimskom razdoblju ili kada je kiša. Ovo je prvi korak k rješavanju problema u ovom naselju kako bi se olakšalo kretanje stanovnika koji ovdje žive, posebice djece koje ima mnogo. Ovim radovima, čija ukupna vrijednost iznosi dva milijuna dinara, bit će izgrađeno i rekonstruirano 470 metara staza i novih nogostupa. Sredstva su osigurana putem natječaja od Pokrajinskog tajništva za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost spolova, u iznosu od 400.000 dinara, i u proračunu grada Subotice za ovu godinu u vrijednosti od 1,6 milijuna dinara – naveo je Đukanović.

Stevan Nikolić je podcrtao da subotička lokalna samouprava podupire i projekte vezane za poboljšanje uvjeta života u naseljima u kojima žive pripadnici romske zajednice.

– Imamo planske i strateške dokumente, političku volju i osigurane projekte putem kojih možemo unaprijedimo kakvoću života ovih ljudi. To se, naravno, ne može uraditi preko noći, jer razvoj zajednice, pored novca i ljudi, zahtijeva i vrijeme - rekao je, među ostalim, Stevan Nikolić.

European City of Sport

POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih savjeta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Medija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVILokalna poreska administracijaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024
Lokalni pučki pravobranitelj
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove

Mjesne zajednice

Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Strategija razvoja

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>