Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vijesti

Završen projekt „Mogućnosti za novi početak”

18.11.2019.

U zgradi Nove općine danas je obilježen završetak projekta „Mogućnosti za novi početak“. Tom prilikom Ekumenska humanitarna organizacija predstavila je rezultate projekta realiziranog kroz tri komponente: ekonomsko osnaživanje, unaprjeđenje uvjeta stanovanja i pravna zaštita. Subotička lokalna samouprava sudjelolovala je u projektu s ciljem unaprjeđenja uvjeta stanovanja i procesa reintegracije povratnika u Srbiji u razdoblju od siječnja 2018. do prosinca 2019. godine.

13081_1.jpg

Član Gradskog vijeća zadužen za područje socijalne zaštite i zdravstva, Ilija Đukanović, zahvalio se se i u ime grada Subotice, i kao predsjednik Savjeta za unaprjeđenje položaja Roma i Romkinja, Ekumenskoj humanitarnoj organizaciji na realizaciji projekta „Mogućnosti za novi početak”.

- Grad Subotica ima uspješnu suradnju s Ekumenskom humanitarnom organizacijom od 2015. godine kada je potpisan prvi sporazum o suradnji.

U tijku projekta " Mogućnosti za novi početak" u Subotici je pomoć u građevinskom materijalu stigla do 29 obitelji, 19 osoba je dobilo pomoć za samozapošljavanje i više od 450 ljudi je dobilo pravnu podršku – istaknuo je Ilija Đukanović.

Koordinatorica projekta Anna Birges je podsjetila da je projekt ove godine ostvaren u Vojvodini na četiri lokacije: Subotici, Zrenjaninu, Kikindi i Žitištu.

- Projekt je bio namijenjen povratnicima po sporazumu o readmisiji. Misli se na povratnike najčešće  iz Njemačke, a zatim iz zapadne Europe ali uvijek obuhvaća i dio, deset do 20 posto, lokalnog stanovništva koje živi u sličnim uvjetima - rekla je Anna Birges.

European City of Sport

POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih savjeta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Medija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVILokalna poreska administracijaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024
Lokalni pučki pravobranitelj
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove

Mjesne zajednice

Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Strategija razvoja

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>