Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vijesti iz kulture

Održana Javna rasprava o Nacrtu zakona o Memorijalnom centru „Staro sajmište“

25.10.2019.

Druga u nizu Javnih rasprava u formi okruglog stola koje je pokrenulo Ministarstvo kulture i informiranja o Nacrtu zakona o Memorijalnom centru „Staro sajmište“ održana je danas subotičkoj Sinagogi.

13010_1.jpg

Osim članova Radne grupe Javnoj raspravi prisustvovali su i predstavnici lokalne samouprave, diplomatskog kora, židovske zajednice, ustanova kulture, nevladinih organizacija i medija. Nakon održane prezentacije, na inicijativu predstavnika Ministarstva kulture i informiranja koje je nositelj ovog projekta u Radnoj grupi Vlade Republike Srbije, prisutni su imali priliku svojim komentarima i sugestijama dati doprinos unaprjeđenju teksta Nacrta zakona. Akcent diskusije bio je na organizaciji i obliku funkcioniranja budućeg Memorijalnog centra.

Po okončanju javne rasprave, Ministarstvo kulture i informiranja analizirat će sugestije, prijedloge i primjedbe sudionika i sagledati kapacitetu njihova doprinosa kvaliteti Nacrta zakona, njihovu održivost sa stanovišta pripadnosti pravnom sustavu i Ustavu Republike Srbije, kao i usuglašenosti s pozitivnim propisima, međunarodnom Konvencijom o sprječavanju i kažnjavanju zločina genocida, Stokholmskom deklaracijom, Međunarodnom poveljom za memorijalne muzeje, općeprihvaćenih pravila međunarodnog prava i potvrđenih međunarodnih ugovora.

Svi zainteresirani svoje komentare mogu dostaviti na utvrđenim obrascima za komentare (koje možete preuzeti na sajtu) na e-mail: zakonstarosajmiste@kultura.gov.rs ili poštom Ministarstvu kulture i informiranja, 11000 Beograd, ulica Vlajkovićeva br. 3, s naznakom „za Nacrt zakona o Memorijalnom centru “Staro sajmište“ do 1. studenog ove godine.

Završna Javna rasprava o Nacrtu zakona o Memorijalnom centru “Staro sajmište“ bit će održana 30. listopada, u 12 sati u Arhivu Jugoslavije u Beogradu.


Nacrt zakona, obrasce kao i ostale informacije možete preuzeti ovdje ili na sajtu Ministarstva kulture i informiranja, na baneru "Javna rasprava".

POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih savjeta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVILokalna poreska administracijaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024
Lokalni pučki pravobranitelj
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove

Mjesne zajednice

Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Strategija razvoja

Colour Coop