Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vijesti

Lokalne zajednice u borbi protiv trgovine ljudima

04.04.2019.

U okviru projekta „Od opasnosti do sigurnosti: Unaprjeđenje zaštite žrtava trgovine ljudima u Srbiji”, koji provode  Međunarodni komitet spasa, Udruženje građana „Atina” i Lokalni tim za borbu protiv trgovine ljudima grada Subotice danas je u hotelu „Galerija“ počeo dvodnevni trening na temu „Lokalne zajednice u borbi protiv trgovine ljudima“. Trening je podrška institucijama i organizacijama u jačanju  strateškog sustava i odgovora na trgovinu ljudima.

12520_1.jpg

- Posebna pozornost bit će posvećena značajkama, prepoznavanju, prijavljivanju i dokumentiranju  slučajeva trgovine ljudima ali će u tom kontekstu biti riječi i o migracijama - istaknuo je koordinator Lokalnog tima za borbu protiv trgovine ljudima Ilija Đukanović.

Zamjenik višeg tužitelja u Višem tužiteljstvu u Subotici Branislav Rankov naglasio je da se godišnje procesuiraju tri, četiri kaznene prijave za krazneno djelo trgovine ljudima.

- Najčešće su žrtve trgovine ljudima ženske osobe dobi od 20 do 40 godina. To je uglavnom trgovina ljudima povezana s prostitucijom i krijumčarenjem ljudi, kao i radnom eksploatacijom – rekao je Branislav Rankov.

Prema službenim statistikama Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima koji radi pod okriljem Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Srbiji je u 2018. godini prijavljeno 190 slučajeva sumnji na trgovinu ljudima.

Od tog broja formalno je identificirano ukupno 78 žrtava trgovine ljudima. Najveći broj žrtava su građani Srbije, njih 71, a među identificiranim ima i stranih državljana i to iz Pakistana, Nigerije, Kameruna, Albanije i Danske. Njih  34 je seksualno eksploatirano, 12 radno, 8 djevojčica je bilo prinuđeno na brak, dok su ostali žrtve prisilne prošnje i primoravanja na obavljanje kaznenih djela.

European City of Sport

POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih savjeta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Medija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVILokalna poreska administracijaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024
Lokalni pučki pravobranitelj
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove

Mjesne zajednice

Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Strategija razvoja

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>