Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vijesti

Donacija za Narodnu kuhinju

08.02.2019.

Tradicionalna gospodarska i turistička manifestacija „Turijska kobasicijada” održana je danas na Trgu cara Jovana Nenada. Gosti iz Turije i ove godine predstavnicima Gradske organizacije Crvenog križa Subotica za potrebe Narodne kuhinje predali su poklon – 50 kilograma sveže kobasice. U ime subotičke lokalne samouprave primopredaji donacije prisustvovao je član Gradskog vijeća zadužen za područje socijalne zaštite i zdravstva Ilija Đukanović.

12410_1.jpg

– Danas su nam 18. put gosti majstori iz Turije kojima se želim zahvaliti i na ovogodišnjoj donaciji koja Narodnoj kuhinji mnogo znači. Grad Subotica je u proračunu za 2019. godinu opredijelio 31,2 milijuna dinara za program Narodne kuhinje koju realiziramo preko Crvenog križa – rekao je Ilija Đukanović.

U programu Narodne kuhinje, istaknuo je, Subotica ima 1.200 korisnika što je čini najvećom na teritoriju AP Vojvodine. 

– Značajno je da će dio hrane iz ove donacije biti distribuiran i do 21 osobe u privremenom prihvatilištu koje je još uvijek otvoreno – naglasio je Đukanović.

Stručni suradnik Crvenog križa Subotica, Miodrag Varo, zahvalio je udruženju iz Turije na donaciji i podsjetio da u minulih 18 godina, koliko dolaze u Suboticu, nijednom nisu zaboravili pomoći Narodnoj kuhinji, onima kojima je to najpotrebnije.

Ono što Turija može napraviti predstavlja se već dulje od dva desetljeća u Novom Sadu, Somboru i Subotici, naveo je István Tóth, član Upravnog odbora „Kobasicijade“.

- U suradnji s Crvenim križom i gradom Subotica ovdje smo produžiti tu tradiciju. Mi smo ušli u Guinnessovu knjigu rekorda i sada čekamo nekog izazivača kako bi pokazali da možemo i bolje i više od toga – podsjetio je István Tóth.

Čuvena „Kobasicijada” u Turiji bit će održana od 22. do24. veljače, a posjetiteljima će biti predstavljena kobasica dugačka 2035 metara koja će se prodavati na – metar.

12410_2.jpg

European City of Sport

POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih savjeta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Medija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVILokalna poreska administracijaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024
Lokalni pučki pravobranitelj
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove

Mjesne zajednice

Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Strategija razvoja

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>