Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vijesti

Prevencijom i edukacijom u borbi protiv trgovine ljudima

23.01.2019.

Lokalni tim za borbu protiv trgovine ljudima u suradnji s neformalnom skupinom „Sloboda nema cijenu“ i autoricama emisije „Žena u kutiji“ organizirali su, u Politehničkoj školi, javno slušanje radijske emisije koja govori o kaznenom djelu i fenomenu trgovine ljudima. Na školskom satu učenici su imali prilike poslušati radijsku emisiju od 25 minuta, a nakon toga postavljati pitanja koja prate temu trgovine ljudima, o žrtvama, o trgovcima, ali i o oporavku žrtve i ulozi medija u borbi protiv trafikinga.

12359_1.jpg

Lokalni koordinator za borbu protiv trgovine ljudima i član Gradskog vijeća Ilija Đukanović istaknuo je, u tom povodu, da je u planu rada Lokalnog tima za borbu protiv trgovine ljudima za 2019. godinu akcent stavljen na edukaciju đaka u osnovnim i srednjim školama i da je iz toga razloga danas organizirano javno slušanje radijske emisije u Politehničkoj školi.

– Važno je temu trgovine ljudima približiti đacima, roditeljima i starijima, ali i zaposlenima u institucijama i ustanovama u našem gradu. Također, značit će nam podrška lokalnih medija u izvještavanju o aktivnostima koje će provoditi Lokalni tim koji ima snažnu podršku u svojim aktivnostima i od Udruženja građana ’Atina’ i od Međunarodnog komiteta spasa (IRC), jer je naš tim uključen u projekt ’Od opasnosti do sigurnosti’ koji se realizira u Srbiji uz podršku State Departmenta (Stejt Dipartmenta) Vlade Sjedinjenih Američkih Država – rekao je Ilija Đukanović.

U ime neformalne skupine „Sloboda nema cijenu“ Dobrila Marković je izjavila da je ta neformalna skupina zajedno s medijskim profesionalcima osmislila šest emisija koje čine specijalni serijal o trgovini ljudima „Žena u kutiji“ u cilju prevencije i edukacije mladih kao posebno ugrožene grupe stanovništva, ali i radi podizanja svijesti o ovom kaznenom djelu koje je prisutno i u našoj zemlji.

European City of Sport

POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih savjeta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Medija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVILokalna poreska administracijaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024
Lokalni pučki pravobranitelj
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove

Mjesne zajednice

Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Strategija razvoja

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>