Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Manifestacije

Otvoren šesti po redu „Zimski festival tradicije“

08.12.2018.

Na Paliću, kod „Male gostione“, danas je počeo šesti po redu „Zimski festival tradicije“. Dvodnevnu manifestaciju, u okviru koje je organizirana izložba lokalnih proizvoda i međunarodno takmičenje u pečenju čvaraka, otvorio je zamjenik pokrajinskog tajnika za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Robert Otot. Svečanom otvaranju prisustvovali su zamjenica gradonačelnika Subotice Timea Horvát i član Gradskog vijeća zadužen za područje poljoprivrede Šimon Ostrogonac.

12282_1.jpg

Obraćajući se izlagačima, najecateljima, organizatorima Festivala i građanima koji su pratili manifestaciju, Timea Horvát je rekla kako vjeruje da će se loše vrijeme praćeno kišom uskoro proljepšati i da će skupa uživati u ovoj zimskoj čaroliji. Svima je poželjela lijep provod, natjecateljima da im se trud isplati i da uživaju u taljenim čvarcima, a izlagačima da se bolje upoznaju, razmijene iskustva i što uspješnije promoviraju i prodaju svoje proizvode.

Robert Otot je, otvarajući manifestaciju, među ostalim rekao da je u agrarnoj politici Pokrajinskog tajništva za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, u cilju postizanja boljih proizvodnih rezultata po jedinici površine, akcent stavljen na poticanje intenzivnih grana poljoprivredne proizvodnje kao što su povrtlarstvo, voćarstvo, vinogradarstvo, što je i uvršteno u natječajne linije.


– Prednost se daje onima koji gospodare na malim površinama, zatim postoji mogućnost da poljoprivrednici konkuriraju i s predračunima, a osobe mlađe od 40 godina i žene kod većine naših natječaja mogu računati na refundiranje troškova i do 70 posto. Da su nam lokalni proizvodi važni pokazuje i činjenica da svake godine izdvajamo značajna sredstva u našem proračunu za nabavku nove opreme u sektoru voćarstva i povrtlarstva, i to za čišćenje, pranje, sortiranje, kalibraciju i obilježavanje proizvoda. Isto tako, već godinama podržavamo i tradicionalne manifestacije koje imaju za cilj promociju lokalnih proizvoda – naglasio je Robert Otot.

U okviru izložbe lokalnih proizvoda predstavljeni su i novi proizvodi brenda „Juliška“, kao i brojne rukotvorine putem kojih će se promovirati stari zanati. Projekt suradnje Mađarske i Srbije u okviru IPA projekta, u izgradnji brenda uz osiguranje kakvoće za promociju lokalnih agroproizvoda i poljoprivrednika u prekograničnoj regiji, sufinancira Europska unija, uz podršku subotičke lokalne samouprave.

Organizatori „Zimskog festivala tradicija“ su Udruženje „Ludaspuszta“ i mesara „Noge“, iz Subotice.

12282_2.jpg

European City of Sport

POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih savjeta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Medija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVILokalna poreska administracijaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024
Lokalni pučki pravobranitelj
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove

Mjesne zajednice

Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Strategija razvoja

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>