Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vijesti

Održana tribina „Vojvodino, djeca ti se rađala“

09.11.2018.

Udruženje „Korak sigurnosti“ organiziralo je danas, u Plavoj dvorani Gradske kuće, tribinu posvećenu mjerama pronatalitetne politike u našem gradu, ali i u cijeloj Vojvodini, pod nazivom „Vojvodino, djeca ti se rađala”.

12216_1.jpg

Govoreći o mjerama demografske i populacijske politike, Pokrajinski tajnik za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost spolova, Predrag Vuletić, istaknuo je da je samo u ovoj godini izdvojeno 727 milijuna dinara, što će biti trend i u narednoj.

– Pored dosadašnjih mjera, a to su subvencija za treće dijete i izvantjelesnu oplodnju, Pokrajina uvodi i nove – natječaj za unaprjeđenje stambenog pitanja obiteljima u kojima se rodi treće i četvrto dijete, a od 1. siječnja 2019. godine i pomoć nezaposlenim majkama – najavio je Vuletić.

Tajnica Tajništva za društvene djelatnosti Gradske uprave grada Subotice, Jasmina Stevanović, istaknula je da subotička lokalna samouprava značajno pridonosi mjerama demografske i populacijske politike Vlade Srbije i Pokrajinske vlade.

– U gradskom proračunu izdvojeno je 1,8 posto više za područje socijalne zaštite i mjere socijalne politike, što je i obveza, budući da je Subotica jedan od rijetkih gradova s pozitivnim prirodnim priraštajem. Spremni smo uvijek ići korak naprijed i unaprijediti razinu usluga na teritoriju grada koje su u sklopu mjera populacijske politike – naglasila je Jasmina Stevanović.

Projekt „Vojvodino, djeca ti se rađala“ poduprt je na pokrajinskoj razini, dok je projekt „Subotico, djeca ti se rađala“ poduprla lokalna samouprava.

Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mjesne zajednice
Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Strategija razvoja
Zimski vašar – „Winterfest 2019. - 2020.“ (05.12.2019.-13.01.2020.)