Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vijesti

Održana tribina „Vojvodino, djeca ti se rađala“

09.11.2018.

Udruženje „Korak sigurnosti“ organiziralo je danas, u Plavoj dvorani Gradske kuće, tribinu posvećenu mjerama pronatalitetne politike u našem gradu, ali i u cijeloj Vojvodini, pod nazivom „Vojvodino, djeca ti se rađala”.

12216_1.jpg

Govoreći o mjerama demografske i populacijske politike, Pokrajinski tajnik za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost spolova, Predrag Vuletić, istaknuo je da je samo u ovoj godini izdvojeno 727 milijuna dinara, što će biti trend i u narednoj.

– Pored dosadašnjih mjera, a to su subvencija za treće dijete i izvantjelesnu oplodnju, Pokrajina uvodi i nove – natječaj za unaprjeđenje stambenog pitanja obiteljima u kojima se rodi treće i četvrto dijete, a od 1. siječnja 2019. godine i pomoć nezaposlenim majkama – najavio je Vuletić.

Tajnica Tajništva za društvene djelatnosti Gradske uprave grada Subotice, Jasmina Stevanović, istaknula je da subotička lokalna samouprava značajno pridonosi mjerama demografske i populacijske politike Vlade Srbije i Pokrajinske vlade.

– U gradskom proračunu izdvojeno je 1,8 posto više za područje socijalne zaštite i mjere socijalne politike, što je i obveza, budući da je Subotica jedan od rijetkih gradova s pozitivnim prirodnim priraštajem. Spremni smo uvijek ići korak naprijed i unaprijediti razinu usluga na teritoriju grada koje su u sklopu mjera populacijske politike – naglasila je Jasmina Stevanović.

Projekt „Vojvodino, djeca ti se rađala“ poduprt je na pokrajinskoj razini, dok je projekt „Subotico, djeca ti se rađala“ poduprla lokalna samouprava.

European City of Sport

POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih savjeta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Medija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVILokalna poreska administracijaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024
Lokalni pučki pravobranitelj
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove

Mjesne zajednice

Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Strategija razvoja

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>