Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Manifestacije

Rekordan broj sudionika u „Noći istraživača“

29.09.2018.

Ovogodišnja „Noć istraživača“ okupila je rekordan broj sudionika u Subotici. Ova manifestacija, održana pod motom „Istražuj kroz noć, u znanju je moć“, okupila je 180 sudionika iz osnovnih i srednjih škola, kao i visokoobrazovnih ustanova.

12164_1.jpg

Članica Gradskog vijeća zadužena za područje obrazovanja, Nataša Aleksić, izrazila je zadovoljstvo što su se ove godine manifestaciji priključile kulturne ustanove.

- Kulture je bilo prije nas, a bit će ju i poslije nas. Od iznimnog je značaja da se djeca upoznaju s našom tradicijom, razmijene vlastita iskustva i prošire svoje znanje, kako iz znanosti tako i iz kulture, i razviju pozitivan odnos spram ova dva područja – istaknula je Nataša Aleksić.

Europska „Noć istraživača“ prvi put je povezala znanost i kulturu. Bila je to prilika za upoznavanje nazočnih s radom Gradskog muzeja, čija su vrata bila „otvorena“ tijekom trajanja manifestacije, kao i da pogledaju nekoliko tradicionalnih narodnih nošnji, koje su predstavili članovi OKUD-a „Mladost“.

Koordinator Noći istraživača u Subotici dr. Zlatko Čović objašnjava da su organizatori u početku imali nedoumicu kako povezati kulturu i znanost, a da su onda uvidjeli da je u pitanju interdisciplinarni pristup.

- Mislim da su uradili doista odličan posao i da su na pravi način pokazali našoj zajednici da se sa znanošću uvijek možemo baviti, što i jest cilj ove manifestacije - naglasio je dr. Čović.

Europska „Noć istraživača“ u Srbiji financirana je iz programa „HORIZON 2020“ koji predstavlja najveći program Europske unije za istraživanje i inovacijske djelatnosti, a u okviru potprograma Marija Sklodovska-Kiri.

Sva znanstvena događanja ove godine realizirana su kroz tri projekta u sljedećim gradovima: Beograd, Novi Sad, Niš, Kragujevac, Ub, Užice, Svilajnac, Ćuprija, Jagodina, Smederevo, Ranovac, Čačak, Leskovac, Novi Pazar, Knjaževac, Despotovac, Kruševac, Trstenik, Negotin, Subotica, Zrenjanin, Inđija, Kikinda, Šabac, Bečej i Zaječar.

European City of Sport

POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih savjeta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Medija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVILokalna poreska administracijaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024
Lokalni pučki pravobranitelj
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove

Mjesne zajednice

Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Strategija razvoja

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>