Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vijesti

Fondacija „Ana i Vlade Divac“ poduprla pet projekata iz Subotice

20.03.2018.

Predstavnici Fondacije „Ana i Vlade Divac“ potpisali su danas ugovore s predstavnicima pet organizacija civilnog društva iz Subotice čiji su projekti odabrani na natječaju „Možemo i mi“ koji Fondacija „Divac“ provodi u okviru projekta „Potpora stanovništvu u zajednicama pogođenim izbjegličkom krizom u Srbiji“ uz potporu Fondacije za otvoreno društvo (Open Society Foundations). Sastanku u Plavoj dvorani Gradske kuće, na kome su predstavnicima odabranih organizacija civilnog društva uručeni ugovori i simbolični čekovi, prisustvovala je i članica Gradskog vijeća zadužena za područje obrazovanja Nataša Aleksić. Ukupna vrijednost pet odabranih uspješnih projekata je više od 2,6 milijuna dinara.

11739_1.jpg

Sredstva za realizaciju projekata dobili su Udruženje „Olovka piše srcem“ (Projekt „Zajedno za sigurnu okolinu“), Udruženje za potporu osobama s psihofizičkim smetnjama „ZaJedno“ grada Subotice („Možemo ZaJedno“), Centar lokalne demokracije - LDA Subotica (Lokalna inicijativa - Prostor za solidarnost), Udruženje za pomoć osobama s autizmom grada Subotica (Kuća iza duge) i Crveni križ Subotica (Univerzalni kuhinjski stroj za sječenje).

Nataša Aleksić je, tom prilikom, izjavila da je Fondacija „Ana i Vlade Divac“ u Subotici realizirala mnogo uspješnih projekata kao što su donacije garderobe školama, donacije knjiga školskim knjižnicama, pomoć Narodnoj kuhinji i volonterske akcije u razdobljima najintenzivnije migrantske krize.

– Fondacija ‘Ana i Vlade Divac’ ima sjajnu suradnju s gradom i sretni smo što ćemo ponovno surađivati s njima, jer je ono što rade uvijek dobro i uspješno. Doista im hvala na svemu – naglasila je Nataša Aleksić.

Na natječaj „Možemo i mi“ stigla su 33 prijedloga iz Subotice. Prema riječima Željka Mitkovskog, koordinatora projekta „Potpora stanovništvu u zajednicama pogođenim izbjegličkom krizom u Srbiji“, u okviru ovog projekta bit će poduprto 18 lokalnih projekata u Subotici i općinama Šid i Preševo.

– Promocija solidarnosti jedna je od ključnih vrijednosti naše Fondacije i mi ćemo poduprijeti naše lokalne partnere u Šidu, Preševu i Subotici u promoviranju solidarnosti tijekom realizacije projekta. Projekti će se realizirati do konca kolovoza 2018. godine, kada ćemo organizirati lokalne Ljetne festivale solidarnosti gdje ćemo predstaviti rezultate i potaknuti duh solidarnosti i inkluzije među građanima – istaknuo je Mitkovski.

11739_2.jpg

 

European City of Sport

POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih savjeta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Medija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVILokalna poreska administracijaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024
Lokalni pučki pravobranitelj
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove

Mjesne zajednice

Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Strategija razvoja

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>