Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vijesti iz sporta

Počeo Međunarodni šahovski turnir „Memorijal dr. Boriše Karadžića“

28.10.2017.

Danas je, u Kongresnoj dvorani Velike terase na Paliću, svečano započeo drugi po redu Međunarodni šahovski otvoreni turnir „Memorijal dr. Boriše Karadžića“. Organizator je Šahosvki klub “Spartak”, a prema riječima predsjednika Organizacijskog odbora Dragana Božinovića želja je da ovaj turnir postane tradicionalan, da bude prepoznatljiv i integriran u turističku ponudu Palića. Božinović se zahvalio Gradu Subotici na velikoj pomoći, ali i obitelji Karadžić koja je omogućila da se turnir neometano organizira i da se najboljima dodijele novčane nagrade.

 11437_1.jpg

Prisutne je pozdravio dr. Boris Karadžić, sin pokojnog Borislava, čije ime nosi ovaj memorijalni turnir.

- Pozdravljam vas u ime obitelji Boriše Karadžića. Kao što smo i obećali prošle godine, nastavljamo jednu lijepu šahovsku manifestaciju s ciljem razvijanja mladih šahista. Zahvalio bih se svima koji su pomogli u organizaciji ovoga sportskog događaja. Očekujemo kvalitetne partije i dobar turnir. Želja nam je da se ovaj turnir nađe na šahovskoj mapi svijeta, da se ustali i postane tradicija – rekao je, među ostalim, Boris Karadžić.

Nakon pozdravnog govora, Boris Karadžić je povukao prvi potez na ploči gdje je igrao Novak Čabarkapa, najjači predstavnik šahovskog kluba "Spartak" na ovom turniru u odsustvu Nikole Sedlaka koji je trenutačno član šahovske reprezentacije Srbije koja igra na Kipru.

Turnir se održava od 28. listopada do 3. studenog. Svaki dan partije počinju od 16 sati osim u nedjelju, 29. listopada, i u srijedu, 1. studenog, kada su na programu dva kola: prvo, koje počinje u 10, i drugo, od 16 sati. Turnir se završava u petak 3. studenog, partijama devetog kola koje počinju u 10 sati. Pola sata nakon posljednje partije uslijedit će i ceremonija svečanog zatvaranja s proglašenjem najboljih pojedinaca.

Na turniru sudjeluje102 natjecatelja iz 18 zemalja, pretežno iz Europe. Nagradni fond turnira je 6.200 eura. Prva nagrada je 1.500 eura u bruto iznosu, a ima i šest specijalnih nagrada koje se odnose na nenagrađene sudionike, najboljeg omladinca, kadeta, najbolje plasiranu natjecateljicu, najbolje plasiranog seniora i najbolje plasiranog natjecatelja s nižim rejtingom i one iznose 100 eura.

Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mjesne zajednice
Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Strategija razvoja
Zimski vašar – „Winterfest 2019. - 2020.“ (05.12.2019.-13.01.2020.)