Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vijesti

Obilježen Međunarodni dan starih

29.09.2017.

Član Gradskog vijeća zadužen za socijalna pitanja i zdravstvo, Ilija Đukanović otvorio je manifestaciju u povodu Međunarodnog dana starih koji se obilježava 1. listopada. Na središnjem gradskom trgu okupile su se sve zdravstvene i socijalne ustanove iz Subotice, kao i organizacije i udruženja koja se brinu o najstarijim sugrađanima.

11386_1.jpg

Đukanović je, u tom povodu, izjavio da je Odlukom o proračunu Grada Subotice za 2017. godinu izdvojeno 37,8 milijuna dinara za Gerontološki centar Subotica, za realizaciju usluga pomoći u kući za oko 800 korisnika.

– Kroz projektno financiranje organizacija i udruga za ’Karitas’ i Kolo srpskih sestara izdvojeno je 3,7 milijuna dinara, odnosno 2,8 milijuna dinara za ’Karitas’ i 853.000 dinara za Kolo srpskih sestara. Izdvojio bih još jednu aktivnu udrugu, a to je Gradska udruga umirovljenika kojoj je ove godine dodijeljeno 230.000 dinara putem natječaja za društveno-humanitarni rad, dok im je putem Javnog natječaja za financiranje ili sufinanciranje programa u kulturi dodijeljeno 140.000,00 dinara. Ono što nam slijedi jest izrada Plana javnog zdravlja, izrada zdravstvenog profila našega grada, kao uvod u izradu Plana javnog zdravlja, gdje će biti uključen Savjet za zdravlje grada i različite radne skupine na izradi ovog značajnog dokumenta – kaže Ilija Đukanović.

Procjenjuje se da u Subotici ima više od 24.000 starijih ljudi, što znači da su stariji od 65 godina.

Ravnatelj „Karitasa“, Gábor Ric, rekao je da ova organizacija u Subotici ima 105 korisnika i službe u Senti i Kanjiži.

Slogan ovogodišnje kampanje: „Korak u budućnost: prepoznavanje talenata, doprinosa i sudjelovanja starijih u društvu“ izabran je s ciljem promoviranja doprinosa i sudjelovanja starijih osoba u obitelji, lokalnoj zajednici i društvu.

European City of Sport

POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih savjeta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Medija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVILokalna poreska administracijaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024
Lokalni pučki pravobranitelj
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove

Mjesne zajednice

Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Strategija razvoja

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>