Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Manifestacije

Otvoren „Prvi vinski maraton“ na Paliću

23.09.2017.

Potpredsjednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić otvorio je manifestaciju „Prvi vinski maraton“ na Paliću i tom prilikom istaknuo da ovaj festival ima potencijal biti među najviše posjećenim u Srbiji.

11374_1.jpg

– Ovo je manifestacija koja se prvi put održava i to je svojevrsni kuriozitet, imajući u vidu da imamo devet registriranih vinskih putova i još osam vinskih oaza. Siguran sam da ova manifestacija ima potencijal biti među sedam do osam najvažnijih, najbrojnijih i najviše posjećenih u Srbiji – istaknuo je Ljajić. – Danas probijamo led, preuzeli smo iskustvo drugih zemalja koje imaju mnogo veću tradiciju u organizaciji ovakvih maratona, prije svega mislim na Vinski maraton u Bordeaux-u (Bordou).

Ljajić je ocijenio da je ovo najbolji način za brendiranje Palića i Subotice kao turističkog odredišta, ali i za istodobno brendiranje Srbije kao važnog odredišta sa stanovišta ovog vida turizma.

11374_2.jpg

Ministar je podsjetio da u Srbiji ima oko 900 manifestacija, a ako se uzmu u obzir i one koje imaju manji značaj, taj broj doseže i do 3.000.

U „Vinskoj utrci“, namijenjenoj profesionalnim sportašima i rekreativcima, dugoj 21,1 km koja prolazi kroz slikovite predjele jezera Palić i okolice, kroz vinograde, pored vinarija, salaša i brojnih okrijepnih postaja na kojima su sudionici mogli kušati vina koja su napravljena od grožđa iz vinograda kojim su upravo protrčali – nadmetalo se više od 300 natjecatelja. Pobjednik „Vinske utrke“ je Igor Stanojević iz Beograda, koji je ovu stazu istrčao za 1 sat, 21 minutu i 50 sekundi.

U „Utrci uživanja“, dugoj šest kilometara, koja je bila besplatna i namijenjena svim dobnim skupinama, rekreativnim trkačima i šetačima, trčalo je više od 600 sudionika.

11374_3.jpg

European City of Sport

POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih savjeta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Medija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVILokalna poreska administracijaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024
Lokalni pučki pravobranitelj
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove

Mjesne zajednice

Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Strategija razvoja

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>