Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Obavještenja

Najava tretmana suzbijanja odraslih komaraca

07.07.2017.

Sukladno ugovoru o javnoj nabavi, usluge suzbijanja komaraca na području Grada Subotice broj IV-404-142/2017  i danoj Suglasnosti za vršenje adulticidnog tretmana iz zraka i sa zemlje broj IV -404-142/2017-6 od 5. 7. 2017. godine, poduzeće „Oris“ d.o.o. iz Sombora, obavještava građane da će provesti kombinirani tretman suzbijanja odraslih komaraca iz zraka i sa zemlje u razdoblju od 10. 7. 2017. do 20. 7. 2017. godine. Kombinirani tretman odraslih komaraca će se izvršiti u vremenu od 19:00 do 22:00 sata prvog dana u okviru navedenog termina s povoljnim meteorološkim uvjetima, u odsustvu padalina, vjetra i bez ekstremno visokih temperatura zraka. Tretman iz zraka će se vršiti na području sljedećih mjesnih zajednica: Zorka-dio, Radanovac-dio, Kelebija i Makova sedmica. Tretman sa zemlje vršit će se na području mjesnih zajednica: Bajnat, Prozivka, Palić-turistička zona i urbana zona, Hajdukovo, Aleksandrovo, Mali Radanovac, Željezničko naselje, Bački vinogradi, Šupljak, Kertvaroš, Novi grad, Žednik, Novi Žednik, Donji Tavankut, Gornji Tavankut, Zorka-dio i Radanovac-dio.

Tretman će se vršiti ULV tehnikom sa zemlje, pripravkom na bazi aktivne tvari deltametrin, a iz zraka pripravkom na bazi aktivne tvari lambda cihalotrin. Preparati su toksični za pčele, pa se mole pčelari da svoje košnice zatvore ili uklone na udaljenost od najmanje 5 km od mjesta vršenja tretmana. Djelovanje navedenih pripravaka traje 3 dana. Karte s lokacijama na kojima se vrši tretman dostupne su na Facebook i internetskoj stranici (www.oris.rs) poduzeća „Oris“ d.o.o. Sombor. Telefon za sve dodatne informacije je: 025/515 50 55.

POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih savjeta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVILokalna poreska administracijaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024
Lokalni pučki pravobranitelj
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove

Mjesne zajednice

Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Strategija razvoja

Colour Coop