Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Obavještenja

Zajednička platforma za edukaciju građana

24.03.2017.

Predstavnici javnog i civilnog sektora u Subotičkoj regiji za gospodarenje otpadom postigli su jučer dogovor o zajedničkoj platformi za kontinuiranu edukaciju građana, u cilju podizanja javne svijesti i informiranja građana o neophodnosti participacije u uspostavljanju održivog regionalnog koncepta gospodarenja otpadom.

10933_1.jpg
Predstavnici nevladinih organizacija, Odjela za gospodarenje otpadom i Odsjeka za praćenje provedbe projekata financiranih iz fondova EU Ministarstva poljoprivrede i zaštite okoliša, Grada Subotice, „Regionalnoga deponija“ d.o.o. i projekta Europske unije „Izgradnja Regionalnog centra za gospodarenje otpadom u Subotičkoj regiji“ razgovarali su o unaprjeđenju suradnje u svezi s promocijom novog sustava gospodarenja otpadom koji očekuje grad Suboticu i općine Čoka, Senta, Bačka Topola, Novi Kneževac, Mali Iđoš i Kanjiža.

Na okruglom stolu „Inicijatori promjena“, koje su organizirali EU projekt i poduzeće „Regionalni deponij“ d.o.o, dogovoreno je da se potpiše Memorandum o suradnji koji podrazumijeva niz akcija usmjerenih na kvalitetno i pravodobno informiranje građana. U otvorenoj razmjeni ideja, inicirano je kreiranje zajedničkih mehanizama koordinacije aktivnosti na kontinuiranoj edukaciji građana, koji trebaju omogućiti lakše usvajanje novih navika i učinkovitiji prelazak na novi zaokruženi sustav zbrinjavanja otpada.

Radovi na izgradnji deponija su u poodmakloj fazi i sada je pravo vrijeme da se stanovništvo upozna s budućim sustavom prikupljanja, selekcije i daljnje prerade otpada, kao i sa svim novostima koje će novi način rješavanja ovih komunalnih problema donijeti regiji.

Okrugli stol je iskorišten kao dobra prilika i da se predstavnici nevladinog sektora informiraju o svim aspektima gospodarenja otpadom u Srbiji i planiranim pripremama za definiranje pregovaračke pozicije Republike Srbije u području gospodarenja otpadom, s ciljem otvaranja Poglavlja 27 koje se odnosi na zaštitu okoliša.

Predstavljena i ažurirana Studija o procjeni utjecaja na okoliš regionalnog postrojenja za tretman i odlaganje otpada na lokaciji Bikovo.


POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih savjeta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVILokalna poreska administracijaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024
Lokalni pučki pravobranitelj
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove

Mjesne zajednice

Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Strategija razvoja

Colour Coop