Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Manifestacije

Obilježeno 500 godina od reformacije

18.03.2017.

U organizaciji Nacionalnog vijeća njemačke nacionalne manjine, u Novoj općini održana je  svečana sjednica povodom 500 godina od reformacije na kojoj su sudjelovali predstavnici veleposlanstava Savezne Republike Njemačke i Austrije i Grada Subotice, kao i stručnjaci i povjesničari, poznavatelji ove teme.

10918_1.jpg

Predsjednik Skupštine grada Tivadar Bunford je obraćajući se nazočnima istaknuo da subotička lokalna samouprava njeguje dobar odnos s Nacionalnim vijećem njemačke nacionalne manjine čije je sjedište prije nepune dvije godine, uz pomoć lokalne samouprave otvoreno u našem gradu.

– Veoma je važno što se u pojedinim školama u Subotici njemački jezik ne uči samo kao strani jezik nego postoje dvojezični razredi u kojima se predavanja drže na njemačkom jeziku. Zbog velikoga broja investitora koji su prisutni u našem gradu i koji su omogućili našim sugrađanima da koriste svoj jezik u svakodnevici, veliku važnost pridajemo znanju njemačkog jezika u ovoj multikulturnoj sredini – istaknuo je Tivadar Bunford.

Svake godine u listopadu obilježava se Dan njemačke kulture, podsjetio je Bunford, i dodao da lokalna samouprava u suradnji s Veleposlanstvom Njemačke pomaže i izdavanje novina od strane Njemačke udruge „Maria Theresiopolis“.

Predsjednik Bunford je izrazio zadovoljstvo što su u našem gradu aktivni i članovi zbora „Regenburger“.

European City of Sport

POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih savjeta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Medija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVILokalna poreska administracijaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024
Lokalni pučki pravobranitelj
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove

Mjesne zajednice

Спортски клубови
Informator
Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Strategija razvoja

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>