Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести

Помоћ породици Сивић

30.12.2015.

Члан Градског већа задужен за област социјалне заштите, Милимир Вујадиновић, посетио је данас седмочлану породицу Сивић - Маринка и Драгану и њихово петоро деце - Мариа, Марију, Марина, Мартину и Марину – који живе на рубу егзистенције, без основних услова за живот.

9810_1.jpg

Млађи нараштај породице Сивић добио је данас новогодишње пакетиће, како би осетили радост у овим празничним данима, рекао је Вујадиновић, и додао да је Сивићима, захваљујући нашем суграђанину Милану Сујићу, обезбеђен део намештаја.

- Много породица је у сличној ситуацији и Град се труди да им помогне колико може, рекао је Вујадиновић. Маринко и Драгана би сутра, у Центру за социјални рад, требало да поднесу захтев за једнократну новчану помоћ, огрев и за новчану социјалну помоћ, све оно што до сада нису ни тражили. Посаветовали смо их, то је важније од онога што им дате како би привремено ублажили своју незавидну ситуацију. Битније је људе научити како да пецају него им давати рибу – истакао је Милимир Вујадиновић, и додао да верује да ће већ идуће недеље, пре Божића, Сивићи добити огрев, једнократну новчану помоћ, храну и одећу за децу коју су прикупиле невладине организације и решење Центра за социјални рад о новчаној социјалној помоћи.

Маринко Сивић је незапослен, повремено ради као надничар, не може ни да обавља сваки посао јер на једно око не види а на друго само 15 одсто, а његова супруга Драгана је домаћица. Социјалну помоћ не примају јер је нису ни тражили због недостајуће документације, живе у трошној кући на периферији града, без струје, купатила и основног покућства. Упркос немаштини, деца су добри ђаци.

Уколико неко жели и може да помогне Сивићима, може их контактирати путем броја телефона 064/41-67-335 или лично на адреси Покрет несврстаних 200.

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развоја

Лице задужено за  заштиту података

Ноћ Музеја