Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести

Недеља особа са инвалидитетом

26.11.2015.

Недеља особа са инвалидитетом одржаће се од 30. новембра до 4. децембра у Суботици и биће обележена низом активности у организацији Дома за децу ометену у развоју „Колевка”, уз учешће 24 организације и установе и великог броја ученика суботичких основних и средњих школа.

9735_1.jpg

Према речима члана Градског већа задуженог за област социјалне заштите, Милимира Вујадиновића, свака десета особа у Суботици је особа са неком врстом инвалидитета, а град Суботица издваја пет одсто буџета за мере социјалне политике и заштите, што је, како је рекао, у самом врху у поређењу са другим локалним самоуправама у Србији.

Члан Градског већа задужен за спорт, омладину и туризам, Вјекослав Острогонац, сматра да ће спортистима Суботице бити част да учествују у овој хуманој акцији. Спортисти из бројних суботичких клубова ће, додао је, током следеће седмице посетити установе које су се придружиле обележавању Недеље особа са инвалидитетом, док ће сав приход од продаје карата и прикупљених донација са мечева који ће се следећег викенда одржати у Хали спортова бити упућени на те установе. Спортисти ће, најавио је, донирати и своју спортску опрему, а сав приход остварен након аукцијске продаје те спортске опреме биће уплаћен у добротворне сврхе.

Манифестација почиње сутра Филмским фестивалом „Ухвати самном овај дан”, на Отвореном унивезитету, у 10 часова, а потом ће дефектолози Школског центра са домом ученика „Доситеј Обрадовић“ из Суботице одржати „Малу школицу гестовног језика” у трајању од 45 минута. У току ове активности ученици ће имати прилику да се упознају са основним појмовима комуникације са слушно оштећеним лицима. Од 19 часова, такође на Отвореном универзитету, отвара се самостална изложба слика Бориса Хрњака, корисника Дневног боравка за одрасле особе у Банијској улици.

Програм званично почиње у понедељак, 30. новембра када ће са почетком од 16.30х у Новој општини бити одржано предавање на тему правилне исхране. Централна манифестација ће бити одржана у Великој већници Градске куће у среду, 2. децембра са почетком од 19 часова.

На прес-конференцији у Медија-центру Градске куће, представницима медија обратили су се и Ненад Козомора, директор Дома за децу ометену у развоју „Колевка” и Данијела Андрашић, главни координатор активности везаних за Недељу особа са инвалидитетом.

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развоја

Лице задужено за  заштиту података

Ноћ Музеја