Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести

Међународни дан сећања на преминуле од АИДС-а

13.05.2015.

Све организације цивилног друштва које се баве заштитом и пружањем подршке и помоћи особама које живе са ХИВ-ом и АИДС-ом ће у недељу, 17. маја 2015. године, обележити Међународни дан сећања на преминуле од АИДС-а који је у свету почео да се обележава 1983. године, а Србија ће га обележити 11. пут заредом. Обележавање овог меморијала у Суботици, на централном градском тргу, у недељу, од 19 часова, спроводи Удружење грађана „Став +“ са својим партнерима (Заводом за јавно здравље, Црвеним крстом, Отвореним универзитетом и Дечјим позориштем), уз подршку града Суботице и Глобалног фонда за децу из Вашингтона.

9064_1.jpg

Локална самоуправа је одавно препознала значај рада УГ „Став +“ и кроз пројекат „Нулта дискриминација, позитивна толеранција“ са 120.000 динара подржала активности организације, рекао је, на данашњој прес-конференцији, Милимир Вујадиновић, члан Градског већа задужен за област социјалне заштите.

- Ове године нисмо могли да издвојимо више средстава из градског буџета. Имајући у виду важност и неопходност превенције ХИВ-а међу младима и пружања помоћи и подршке особама које живе са ХИВ/АИДС-ом гледаћемо да следеће године у већој мери подржимо ‘Став +’ у намери да појачају активности и тиме се заједно боримо против АИДС-а и смањимо стигму и дискриминацију према ХИВ позитивној популацији - рекао је Милимир Вујадиновић.

Новинарима је речено да ће се у четвртак, 14. маја 2015. године у Дечјем позоришту у Суботици, од 19 часова, одржати позоришна представи под називом „Непожељни“. Улаз је бесплатан, а представу је у сарадњи са УГ „Став +“ осмислио суботички глумац Владимир Грбић.

У Србији је од 1984. године евидентирано 3.000 заражених ХИВ–ом, 1.700 је оболело од ове болести, а више од 1.000 је умрло. У нашем региону у овом периоду вирусом су заражене 54 особе, 22 су оболеле, а 12 је умрло. У последње две године нису забележени нови случајеви.
ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развоја

Лице задужено за  заштиту података

Ноћ Музеја