Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести

Помоћ особама са аутизмом

25.07.2014.

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања др Ненад Иванишевић и члан Градског већа задужен за област социјалне заштите Милимир Вујадиновић обишли су Удружење за помоћ особама са аутизмом у Суботици како би на терену сагледали потребе удружења и начине помоћи, како Министарства тако и Локалне самоуправе.

8184_1.jpg

Одељење за међународну сарадњу, европске интеграције и међународне пројекте Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања ће направити трогодишњи план потреба пружалаца услуга социјалне заштите који би могли бити финансирани из европских фондова и страних донатора, најавио је Ненад Иванишевић.

Уз истицање да ће се то одељење у наредном, четворомесечном периоду бавити мапирањем потреба кроз посете оваквим удружењима и другим организацијама широм Србије, Иванишевић је рекао да ће, после тога, ово одељење Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања направити трогодишњи план потреба које би могле бити финансиране од стране Европске уније и страних донатора.

- Суботица и сви добри пројекти које заједно реализујемо са локалном самоуправом, која је врло активна, имаће подршку министарства – казао је Иванишевић.

Он је рекао да сектор за особе са инвалидитетом, након ребаланса буџета, планира да помогне опремање сензорне собе овог удружења у износу од 300.000 динара, што ће, по његовој оцени, бити прва конкретна подршка Министарства овом удружењу.

- Потрудићемо се да организујемо заједно са Удружењем једну донаторску вечеру, где ћемо позвати и министра Александра Вулина да дође и да подршку, јер мислим да је то најбољи начин да се сви укључимо у помоћ овим удружењима – нагласио је Иванишевић, и додао да ће се Министарство трудити да помогне и Дому за децу ометену у развоју „Колевка” у Суботици.

Милимир Вујадиновић је истакао да град Суботица брине о социјално угроженим категоријама, да је Град ове године, кроз два пројекта, помогао рад Удружења особа са аутизмом средствима у износу од 400.000 динара и да ће се у Удружењу од 1. августа, путем јавних радова, на пет месеци, запослити четири особе.  

Он је најавио за наредни период посете удружењима и установама социјалне заштите у циљу препознавања њихових потреба.

Градско Удружење за помоћ особама са аутизмом основано је 2011. године као добровољно, хуманитарно, нестраначко, невладино и непрофитно удружење. Тренутно има око 45 чланова, и спроводи велики број активности на унапређењу квалитета живота особа са аутизмом.

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развоја

Лице задужено за  заштиту података

Ноћ Музеја