Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести

Брига о старима и формирање регионалног тима за пројекте

14.03.2014.

Представници Црвеног крста Швајцарске у Босни и Херцеговини, са седиштем у Тузли, боравили су у Суботици ради размене искустава у области социјалне заштите и бриге о старима са посебним освртом на све оно што се ради у суботичком Геронтолошком центру. Гости из Тузле упознали су домаћине са пројектом „Активно старење“ који реализују под покровитељством Црвеног крста Швајцарске, а домаћини су госте задивили достигнућима Геронтолошког центра у овој области.

7830_1.jpg

Милимир Вујадиновић, члан Градског већа задужен за област социјалне заштите, истакао је да осим размене искустава у области социјалне заштите, пре свега бриге о старима, ова посета Градској управи и Геронтолошком центру има за циљ и формирање регионалног тима за пројекте који би заједнички могао да аплицира пред свим европским фондовима.

- Поводом активности око стварања регионалног тима стручних и квалификованих људи у понедељак 17. марта посетићемо Осијек. Верујем да све оно о о чему смо разговарали може да буде од користи и граду Суботици, и Тузланском кантону, рекао је Вујадиновић.

Директор Геронтолошког центра Суботица др Ненад Иванишевић нагласио је да су договори са колегама из Трогира, Требиња, Тузле, Печуја и Марибора већ започели и да се ради на стварању озбиљног тима квалификованих људи спремних и заинтереосваних за аплицирање свих, а не само европских пројеката.

- Очекујемо да у наредних неколико дана то реализујемо. Исто тако, очекујемо и да ће иницијативе које долазе из Тузле, а које укључују и братимљење геронтолошких клубова пре свега, а можда и центара, наићи на позитиван одзив и ту очекујемо подршку града као и Тузланског кантона, рекао је Иванишевић.

Хасија Јахић, представница једног геронтолошког клуба из Тузле у којем се, под покровитељством Црвеног крста Швајцарске, реализује пројекат „Активно старење“, није крила одушевљење оним што је видела у Суботици.

- Мото пројекта ’Активно старење’ је да доживимо стоту, да будемо активни и да знамо да живимо своју старост, а не да је доћекамо. У Суботици сам одушевљена свиме што сам видела, боравила сам у Шведској, била сам и у Немачкој, свугде у домовима и могу рећи да је начин на који се овде брину о старима заиста на европском нивоу, рекла је Хасија Јахић.

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развоја

Лице задужено за  заштиту података

Ноћ Музеја