Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Пројекти / Програми

Драгуљи на прекретници векова – путовање кроз чудесан свет сецесије

05.09.2013.

Представљање пројекта

Програм:

Hungary-Serbia IPA Cross-Border Cooperation Programme – HUSRB/1203

7170_1.jpg

Назив пројекта:

Jewels at the turn of the century – thematic rovings in the world of Art Nouveau

Акроним:

DIAMOND

Назив пројекта на српском језику:

Драгуљи на прекретници векова – путовање кроз чудесан свет сецесије

Број пројекта/уговора:

HUSRB/1203/212/121

Почетак реализације пројекта:

01.01.2013.

Завршетак реализације пројекта:

30.04.2014.

Носилац пројекта:

Град Сегедин – Мађарска

Партнер:

Град Суботица (Партнер 1)

Кратак опис:

Реконструкција североисточне фасаде објекта Синагоге у Суботици, монографија Рајхл Ференца, изложба о сецесији у Сенти, конференције и стручне радионице.

Пројекат је усмерен на истраживање, очување и ширу промоцију изузетно значајног градитељског наслеђа сецесије у Сегедину, Суботици и Сенти у оквиру приоритета „2.1.2. Израда тематских путева културног наслеђа“. Специфичност и богатство сецесије у култури и архитектури имају непроцењиву вредност те је стога неопходно радити на очувању објеката који припадају овом уметничком правцу.

Основна идеја је развијање свести и едукација шире јавности о значају сецесијског наслеђа које нас окружује и које је подједнако атрактивно и надахњујуће данас као и у периоду његовог настанка. У оквиру пројекта биће организоване радионице и конференције, а планирана је и израда тематског пута под називом „Драгуљи сецесије“, који ће бити промовисан туристичким и историјско-уметничким брошурама, интернет презентацијом и на студијском путовању за стручњаке из области туризма.

Пројектом је планирана и делимична реконструкција два угрожена споменика културе: палате Гроф у Сегедину и Синагоге у Суботици, а с обзиром на његову одрживост, наредни корак је израда пројеката за спољну реконструкцију Шефер палате у Сегедину. Професионална сарадња која ће се одвијати између пројектних партнера створиће прекограничне привредне и друштвене везе, које могу имати стимулативни утицај на јачање конкурентности регије.

Увођењем модела за очување заједничког наслеђа и развој туризма, поставиће се основе „најбоље праксе“ за будуће иницијативе и пројекте којим би се учврстила потенцијална сарадња између ове две државе.

Укупна вредност пројекта: 344.787,00 €
Укупна вредност донације: 293.068,95 €
Вредност пројекта – Суботица: 172.290,00 €
Вредност донације – Суботица: 146.446,50 €
Сопствено учешће – Суботица: 25.843,50 €

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP

ПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената

Informator

Јавно достављање

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

festivals("$this->lg"); ?>