Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести

„Хумана субота”

10.06.2013.

Поводом 14. јуна, Светског дана добровољних давалаца крви, Одељење трансфузиологије Опште болнице организује у суботу 15. јуна, од 8 до 11 часова, на Великој тераси на Палићу акцију добровољног давалаштва крви под именом „Хумана субота”.

6919_1.jpg

На прес-конференцији у медија-центру Градске куће, др Атила Ченгери, члан Градског већа задужен за здравство, социјалну политику и заштиту животне средине, рекао је да један давалац може да спаси више живота.

- Данас се већ не даје пуна крв него деривати, тако да од једног добровољног даваоца суспензија црвених крвних зрнаца даје се једном пацијенту, а плазма и један други дериват другом пацијенту. Можемо, дакле, да кажемо да један давалац може на овај начин да спаси више живота, нагласио је др Атила Ченгери.
Начелница трансфузиологије у Општој болници др Богданка Прћић Кнежевић је рекла да је само данас 30 људи спонтано без позива дало крв у болници, да нових давалаца има годишње 10 до 15 одсто и да годишње на одељењу прикупе 9.000 јединица крви.

Током акције у суботу екипа Превентивног центра Дома здравља ће од 8 до 11 сати заинтересованима мерити крвни притисак, шећер и холестерол у крви, а за даваоце и њихове породице организован је доручак и ручак.

„Суботицатранс” у суботу, уз приказ књижице добровољног даваоца крви, неће наплаћивати карту до Палића.

Добровољни даваоци могу да буду све пунолетне и зрдаве особе од 18 до 65 година, након што их прегледа лекар и попуне обавезан упитник Светски дан добровољних давалаца крви обележава се десети пут за редом.

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развоја

Лице задужено за  заштиту података

Ноћ Музеја