Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести из спорта

Пројекат "Дечја атлетика" креће у Суботици

29.05.2013.

Суботичанима је данас презентован пројекат "Дечја атлетика" коју су представили Слободан Бранковић, генерални секретар Атлетског савеза Србије, Модест Дулић, градоначелник Суботице, Немања Симовић, члан Градског већа задужен за спорт, Јожеф Кереши, директор Атлетског клуба "Спартак" и Сузана Кењереш, координатор програма "Дечја атлетика".

6846_1.jpg

Програм "Дечја атлетика" који  ће се примењивати у Суботици је намењен за младу децу за основне школе, која је потпуно бесплатна за све полазнике јер је то омогућила градска власт и Атлетски савез Србије. Атлетика је базичан спорт и са њиме се деца баве несвесно од самог почетка. свог живота.

По речима Модеста Дулића Град подржава идеју Атлетског савеза Србије употпуности и радо је прихватио идеју о имплеметацији пројекта.

- Ово је одлично за младе спортсисте, да науче од самог почетка да побеђују али и да губе. Кроз спорт млади људи се науче да је потребно поштовати професора, судије а касније у животу законе и правила која се морају поштовати. Зато је спорт изузетно битан, а посебно место сигурно заузима атлетика као краљица спортова и као основа базичног спорта. Атлетске дисциплине су у основи свих спортова. Суботица ће зато сигурно до краја испратити све што се од ње очекује у овом пројекту и радо ћемо бити домаћини нашим врхунским атлетичарима, истакао је градоначелник Дулић.

Слободан Бранковић истакнути атлетичар данас генерални секретар Атлетског Савеза Србије поздравио је залагање Суботице. 

- Веома ми је драго што сам поново у Суботици. Некада је овај град био на атлетској мапи старе Југославије и некада сам се веома успешно такмичио на атлетској стази на Градском стадиону који је спадао у најбоље у држави. Надам се да ће градоначелник у току свог мандата вратити стари сјај атлетске стазе и да ћемо овде поново организовати велика такмичења. Ту смо данас да промовишемо атлетику за најмлађе, Атлетски клуб Спартак добио је реквизите са којима се такмиче најмлађи. Не морају то да буду само они који се баве атлетиком. Овај програм кроз школска такмичења могу проћи и деца која се баве са другим спортовима и која имају сигурно великих додирних тачака са атлетиком. У пројекту су ангажовани инструктори који су прошли квалитетну обуку и који ће пратити и радити са децом. Мислим да је ово један од најбољих пројеката који је заживео у нашој земљи. Један је од најбојих примера како се уз подршку Међународне атлетске федерације, Министарства спорта, Атлетског савеза Србије, локалне самоуправе у овом случају града Суботице и Атлетског клуба Спартак брине о школском спорту, казао је Бранковић.

Немања Симовић је такође поздравио представнике Атлетског савеза Србије и подржао пројекат испред ресора за спорт.

- Поздравио бих наше госте из Атлетског савеза са којима ћемо од данас имати још бољу сарадњу. Суботица уназад пар година има одличну сарадњу са неколико савеза као што су Одбојкашки, Фудбалски, Рукометни и Ватерполо савез Србије а од данас почињемо успешнију сарадњу и са Атлетским савезом. Захвалио бих се донацији Министарства за спорт у виду атлетских реквизита за најмлађе која ће сигурно допринети популаризацији атлетике у нашем граду, нагласио је Симовић.

Јожеф Кереши је истакао да ће кроз пројекат проћи веома велики број деце. Направиће се такмичење међу разредима, па у школи затим међу школама, у округу затим и у држави а за коју годину планира се и Европско такмичење у школској атлетици.

На крају је потписан меморандум о разумевању о примени програма између Атлетског савеза Србије кога је представљао генерални секретар и истакнути атлетичар Слободан Бранковић и Града Суботице испред кога је меморандум потписао градоначелник Суботица Модест Дулић.

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развоја

Лице задужено за  заштиту података

Ноћ Музеја