Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести

Делегација града Суботице у посети граду Бресту

26.04.2013.

Приликом посете амбасадора Белорусије Суботици у септембру 2012. године договорена је посета граду Бресту са циљем да се сагледају сличности и могућности за продубљивање сарадње два града.

6790_1.jpg

На позив градоначелника града Бреста Александра Сергејевича Паљшенкова делегација града Суботице на челу са замеником градоначелника Блашком Стантићем боравила је 24. и 25. априла у том граду.

Приликом ове прве званичне посете Градском извршном комитету града Бреста, обострано је изражена спремност за успостављање привредне, туристичке и културне сарадње. У складу са тим, градоначелник Паљшенков са својим сараданицима предложио је да се у наредном временском периоду припреми и званично потписивање споразума о пријатељству између два града. Поводом ових иницијатива, заменик градоначелника града Суботице је градоначелнику Бреста предао и позив за учешће на VII Међународном и регионалном сајму привреде у Суботици, у јуну ове године, као и позив за узвратну званичну посету поводом обележавања Дана града, 1. септембра, 2013. године.

У стручном делу посете, делегација је водила разговоре са директором Слободне економске зоне  Бреста, са представницима Националног парка Беловезхскаја Пусцха  и са представницима градске општине Московскаја, на чијој територији се овај парк налази.

Делегација је, поред активности везаних за идентификовање могућности за успостављање сарадње између два града, гостовала и на VI Инвестиционом форуму града Бреста (БеИТА), где су се окупили представници из 13 земаља Европе и Азије. У оквиру ове манифестације отворен је и 15. rегионални привредни сајам на којем је делегација имала преговоре са потенцијалним партнерима који су заинтересовани за ширење својих активности на подручје Србије.

Посета и вођени разговори су били корисни за успостављање привредне сарадње и за реализацију билатералних туристичких аранжмана између Парка Палић и Националног парка у Бресту, као и за разраду заједничког наступа привредника два градана трећим тржиштима.

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP

ПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

festivals("$this->lg"); ?>