Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести

„Драгуљи на прекретници векова – путовање кроз чудесан свет сецесије”

05.04.2013.

Пројектни тим из Суботице данас је у Сегедину представио пројекат „Драгуљи на прекретници векова – путовање кроз чудесан свет сецесије” (DIAMOND), који се реализује у оквиру трећег позива IPA програма прекограничне сарадње Мађарска–Србија. Носилац пројекта је град Сегедин, град Суботица је партнер, а у пројекат ће се укључити и Сента.

6697_1.jpg

У оквиру пројекта предвиђена је реконструкција североисточне фасаде суботичке Синагоге, издавање монографије Ференца Рајхла, организовање радионица, маркетиншке активности, организовање изложбе у Сенти и организација завршне конференције у Суботици, као и обнова крова Грофове палате, у Сегедину, и израда пројектне документација за кров и фасаду сегединске Шафер палате.

Члан Градског већа задужена за међународну и регионалну сарадњу Марта Добо је казала да су Суботица и Сегедин до сада реализовали више пројеката прекограничне сарадње и да је недавно окончан пројекат у оквиру Мађарска-Србија IPA програма прекограничне сарадње „Удружене иницијативе развоја туризма заснованог на заједничком наслеђу (сецесије)“, где су партнери били непрофитни туристички Д.о.о. „Сегедин и регија” (водећи партнер) и град Суботица.

- Пројекат „Драгуљи на прекретници векова - путовање кроз чудесан свет сецесије” заправо је наставак сарадње два братска града, Суботице и Сегедина, заснован на очувању сецесијског наслеђа, истакла је, између осталог, Марта Добо.

Пројект менаджер др Ненад Иванишевић је нагласио да се овим пројектом започиње решавање једног озбиљног градског проблема, а то је реновирање Синагоге.

- Ове године планирамо да поред овог пројекта, који је усмерен ка Синагоги, али и самој сецесији, у реконструкцију Синагоге кроз Светски меморијски фонд и буџет Града уложимо значајна средства и доведемо спољно уређење фасаде до неког краја, како бисмо онда могли да аплицирамо за средства која би служила унутрашњем уређењу Синагоге, рекао је Ненад Иванишевић.

Укупна вредност пројекта DIAMOND је 293.068,95 евра. Вредност пројекта са српске стране је 172.290 евра, за Суботицу су обезбеђена средства у износу од 146.446,50 евра, а Суботица са сопственим средствима учествује са 25.843,50 евра. Окончање пројекта планирано је за 30. април 2014. године.

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP

ПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

festivals("$this->lg"); ?>