Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести

Отворено Психолошко саветовалиште у Геронтолошком клубу „Кертварош“

19.03.2013.

Заменик Покрајинског секретара за здравство, социјалну политику и демографију др Радован Латиновић и директор Геронтолошког центра др Ненад Иванишевић данас су у Геронтолошком клубу „Кертварош“ свечано отворили Психолошко саветовалиште за стара лица и њихове породице, прво у нашој земљи.

6652_1.jpg

Влада АП Војводине и Покрајински секретаријат за здравство, социјалну политику и демографију у протеклих пет година уложили су преко 55 милиона динара у Геронтолошки центар Суботица, рекао је Латиновић, и додао да је потврда да су сва та средства инвестирана на прави начин данашњи изглед Геронтолошког центра.

- Нека истраживања показују да у најбогатијим земљама људи када одлазе у пензију можда имају мање страха од егзистенцијалних проблема, али оно што доминира јесте улажење у свет неке социјалне тишине. До одласка у пензију били су животно и радно активни, а онда, одједном, настаје празнина када их нико не зове телефоном, када се за њих мало интересују и када њихов одлазак негде није пропраћен погледима. Психолошко саветовалиште је прави потез Геронтолошког центра, јер ће помоћи грађанима Суботице да ту своју социјалну тишину не осете и не препознају као празнину и наставе да буду и животно и радно активни, истакао је Радован Латиновић.

Геронтолошки центар Суботица је захваљујући Влади АП Војводине и одлуци о проширењу услуга, односно новим услугама, развијао многе ствари које су биле прве, укључујући и Центар за рехабилитацију, ширио мрежу клубова у приградским месним заједницама и ово је само логичан наставак одличне сарадње са Владом АП Војводине, казао је Иванишевић.

- Психолошко саветовалиште, које је при Служби помоћи и неге у кући, радиће тако да ће наши суграђани моћи телефоном да заказују термине. Тренутно ће радити један психолог, а уколико се укаже потреба радиће два психолога. Идеја овог саветовалишта јесте да буде потпора свима онима којима је стручан савет како живети у трећем животном добу неопходан, али и да буде на услузи нашим суграђанима који имају одређене дилеме како да се понашају и како да поступају са својим најдражима када улазе у треће животно доба, нагласио је Ненад Иванишевић.

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развоја

Лице задужено за  заштиту података

Ноћ Музеја