Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести

Радни састанак на тему интегрисаног развоја пограничног подручја

11.03.2013.

На иницијативу Марте Добо, члана Градског већа за међународну и регионалну сарадњу града Суботице, 11. марта 2013. године, одржан је у Суботици, радни састанак на тему интегрисаног развоја пограничног подручја.

6625_1.jpg

Учесници су разматрали могућности унапређења сарадње кроз реализацију заједничких пројеката са циљем свеобухватног  привредног и друштвеног развоја.

Састанку са циљем размене мишљења, присуствовали су високи представници локалних самоуправа Морахалома, Томпе, Кишкунхалаша и Ашотхалома из Мађарске, док су из пограничног подручја Србије, тачније северне Бачке, учествовали представници Бачке Тополе, Кањиже и града Суботице.

Констатовано је да погранична регија нуди бројне могућности за сарадњу на пољу унапређења: конкурентности привреде, заштите животне средине, употребе обновљивих извора енергије, туристичке понуде, инфраструктурног опремања, предузетништва заснованог на традицији као и на успостављању система заштите од елементарних непогода.

Учесници су се усагласили да је потребно дефинисати пројектне идеје које ће омогућити обједињени развој регије односно подручја са обе стране границе уз унапређење сарадње на свим пољима. Овај процес треба да омогући конкретизација будућих пројеката.

Почетком маја планиран је наставак разговора са циљем размене идеја, мишљења и искустава.

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP

ПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

festivals("$this->lg"); ?>