Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести из спорта

Подељена признања Лајош Вермеш

20.02.2013.

У уторак, 19-ог фебруара, у читаоници Градске библиотеке у Суботици, одржана је завршна церемонија у оквиру акције „Медаља Лајоша Вермеша“ кроз коју се, већ седам година, бирају и награђују најбољи спортисти и спортски клубови Суботице.

6573_1.jpg

Одлуком 25-чланог жирија који је током пет недеља, преко страница недељника „Суботичке новине“, јавно давао свој суд у спортским успесима у 2012. години, најбољи спортиста у оквиру акције „Медаља Лајоша Вермеша“ је Габор Каса, бициклиста Спартака. Каса је током целе 2012. године бележио добре резултате, а круна сезоне, као и досадашње каријере, јесте учешће на Олимпијским играма у Лондону. Док дилеме око првог места није било, много већа борба се водила за преостале две медаље за спортисте. Након сабирања поена које су давали чланови жирија друго место је припало одбојкашици Спартака Јелени Трнић, иза које стоје златна балканска и бронзана европска медаља са јуниорском репрезентацијом Србије. Треће место припало је Дејану Фрањковићу, рвачу Спартака, прваку Србије, сигурном и наступима Прве лиге Србије, али и учеснику Првенства Европе.

Сви остали спортисти који су добили гласове од чланова жирија, њих 45, добили су Вермешову плакету и поклон књигу „Велосипед господина Вермеша“, ауторке Марије Шимоковић.

У борби за титулу најбољег спортског клуба тесну победу однео је колектив Женског фудбалског клуба Спартак, испред Женског одбојкашког клуба Спартак, прошлогодишњег добитника овог признања. Фудбалерке су у прошлој години биле првакиње Србије, победнице националног Купа, те учеснице Лиге шампиона.

Традиционално, подељена је и награда за спортски подвиг године, а према оцени организатора заслужио ју је Рукометни клуб Спартак Војпут. Популарни Путари су стигли до финала Купа Србије, побеђивали су суперлигашке екипе, а зауставио их је у финалу тек Партизан и то само са голом разлике. Тај успех поново је донео Суботици европски рукомет, кроз учешће у Челенџ купу.

Награде најбољима уручио је Никола Стантић, спортски новинар и организатор акције.

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развоја

Лице задужено за  заштиту података

Ноћ Музеја