Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести

Донација за Народну кухињу

08.02.2013.

Традиционална туристичко-привредна манифестација „Кобасицијада“ одржана је данас на суботичком Тргу слободе. Гости из Турије поклонили су корисницима Народне кухиње Градске организације Црвеног крста Суботица 50 метара свеже кобасице. Догађају су присуствовали члан Градског већа задужен за здравство, социјалну политику и заштиту животне средине да Атила Ченгери и стручни сарадник Црвеног крста Милка Еркман.

6519_1.jpg

Милка Еркман се захвалила „Кобасицијади” из Турије што већ дужи низ година на свој начин даје допринос квалитету Народне кухиње Црвеног крста у Суботици.

- Ми сваке године од ’Кобасицијаде’ из Турије имамо донацију кобасице за Народну кухињу. Свака донација је добро дошла и свака се искористи на најбољи могући начин. Ова кобасица коју смо добили ће се искористити у једном оброку, јер свакодневно припремамо 1.100 оброка, казала је Милка Еркман.

Атила Ченгери је оценио да је ова донација изузетно значајна и за грађане који користе услуге Народне кухиње и за сам град.

- Град је ове године планирао већа средства за Народну кухињу, нажалост, то неће значити да ће бити и већи број оброка, јер су то само они издаци који практично покривају инфлацију и поскупљење одређених намирница. Зато је и већи значај свих донација које стижу са стране, а ово није први пут да за Народну кухињу из Турије добијамо кобасице, истакао је Атила Ченгери, и додао да Град помаже Црвеном крсту и на друге начине да повећа средства из донација намењена Народној кухињи.

Туријска „Кобасицијада”, 29. по реду, ове године ће се одржати 23. фебруара у Турији. Председник Организационог одбора „Кобасицијаде” Мирослав Медурић је рекао да ће се у Турији тога дана направити кобасица дуга 2.029 метара и да ће се пријавити за Гинисову књигу рекорда.

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развоја

Лице задужено за  заштиту података

Ноћ Музеја