Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести

„Превенција – пут до квалитетне здравствене заштите“

05.02.2013.

На округлом столу, одржаном у Плавој сали Градске куће, презентовани су резултати пројекта „Превенција – пут до квалитетне здравствене заштите“ који је реализован на иницијативу Едукативног центра Рома. Округлом столу су, поред бројних званичника и гостију, присуствовали и члан Градског већа задужен за здравство, социјалну политику и заштиту животне средине др Атила Ченгери, Виолета Ћорић, начелница одељења заштитника грађана за права националних мањина Виолета Ћорић и Драгана Вујков, из канцеларије заштитника грађана.

6516_1.jpg

Циљ пројекта је стварање услова за смањење дискриминације у области здравствене заштите кроз унапређење примене постојећих афирмативних документата који се односе на Роме, смањења социјалне дистанце између давалаца и корисника услуга и превенције у постизању боље здравствене заштите Рома.

Према речима председника Едукативног центра Рома Стевана Николића, истраживање је спроведено на територијама са већим процентом ромске популације у Суботици: у Чантвиру и месним заједницама „Пешчара“, „Зорка“ и „Ново село“. Посећено је око 80 домаћинстава и анкетирано преко 300 особа које су говориле о томе како оцењују примарну здравствену заштиту и како доживљавају здравствени систем.

Николић се захвалио локалној самоуправи што је посветила пажњу овако осетљивој теми битној за квалитет живота ромске полулације. Он је рекао да недоумице постоје, али да су овакви скупови неопходни да би се отклонили бар неки проблеми.

Атила Ченгери је оценио да је овакав састанак веома важан како би се истакли сви проблеми у оквиру здравствене заштите са којима се сусрећу припадници ромске националне заједнице.

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развоја

Лице задужено за  заштиту података

Ноћ Музеја